Autor: mi
Datum objave: 24.10.2017


Intervju Igor Mihaljević: Ignashov nikad nije bio nokautiran, njegov skalp bi mi puno značio

Igor Mihaljević 1. prosinca u glavnom gradu Kazahstana Astani bori se protiv legendarnog Alexeya Ignashova.

Iako je misterij u kakvom će se izdanju 39-godišnji 'Crveni Škorpion'  pojaviti Mihaljeviću ne pada na pamet ništa prepustiti slučaju proitv čovjeka koji je nokautirao Semmyja Schilta, Mikea Bernarda i Badra Harija. Ipak je riječ o jednom od najnadarenijih Muay Thai teškaša svih vremena.

"Ja se pripremam kao da će on biti u njaboljem izdanju. Je li on cuga ili ne, nije na meni da razmišljam o tome, jer jedino ako se ozbiljno spremim mogu ozbiljno odraditi meč. Ipak je to borac koji u dvadeset godina karijere nikad nije bio nokautiran, a borio se protiv najboljih K-1 boraca. Uz to, ako dobro odradim i ako ga daj Bože pobijedim, njegov skalp  će otvoriti vrata novim ponudama. Ja godišnje planiram odraditi šest do osam mečeva, što u boksu što u kick boksu" rekao je Mihaljević za Cro Ring.

- Ozbiljan protivnik traži i ozbiljne pripreme. S kim ćeš raditi za Ignashova?

"Trenutno radim u Karlovcu s Emilom Poljakom i Marijem Jagatićem, a ići ću u Zagreb u Spartan Gym gdje će mi pomoći i Mladen Brestovac, a vjerojatno će mi pomoći i Mladen Kujundžić. Dakle, jaka postava, a sa mnom će na meč putovati Karlo Subašić iz mog kluba Old Lion."

38-godišnji Karlovčanin u rujnu je uskočio u revanš s Enverom Šljivarom u Kopru zamijenivši Tomislava Čikotića. 

"Da, zvali su me možda tjedan dana prije borbe i pitali bih li prihvatio meč. Rekao sam im naravno i prva runda je bila Šljivarova jer je zaista žestoko krenuo. Druga je bila moja, a u trećoj kad sam trebao stisnuti nisam mogao jer nisam imao snage. Trebala su mi još dva-tri tjedna priprema, nisam imao dovoljno snage."

- Ima li kakvih novosti u vezi boksačkih mečeva.

"Trebao sam boksati u Njemačkoj na prioredbi na kojoj je boksao Chris Eubank mlađi protiv jednog Sauerlandovog borca, ali nisam se mogao boriti jer sam u meču sa Šljivarom ozlijedio stopalo. Udario sam ga u lakat i čak sam se bio uplašio da sam ga slomio. No, srećom sve je u redu, trčkaram bez problema, tako da je sve u redu."
U svibnju si u svom Karlovcu organizirao priredbu Noć Gladijatora. Čini se da je organizacija prošla vrlo uspješno, da je dvorana bila puna i reakcije vrlo pozitivne?

"Ja sam se isto ugodno iznenadio. Ljudima treba takvih stvari. Dvorana je bila puna, bio je dobar šou, imali smo plesačice, ljudi su došli vijdeti lokalne štemere i borce i podržati ih. Ulaznice nisu bile skupe, a ja mislim da je priredba bila na jednoj lijepoj razini."


"Planirali smo organizirati novu priredbu uskoro, ali sam ju zbog borbe s Ignashovim pomaknuo za ožujak iduće godine. Tako ću se moći više posvetiti organizaciji, a i pripremama, jer ću se ponovno boriti na svojoj priredbi. Za dobru pripremu priredbe treba dosta vremena kako bi se dogovorile borbe i napravio kompletan matchmaking, razgovaralo sa sponzorima, organiziralo popratni šou. Tako da, ovisno o sponzorima, nadamo se da će sljedeća priredba imati još kvalitetniji fight card i da ćemo ponovno imati punu dvoranu u karlovcu."


1420
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Igor Mihaljević, Alexey Ignashov
Najpopularnije
Najnovije