Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 10.12.2016


Intervju Dennis Krauweel: Nakon 2. runde Rico će početi čisto pogađati i nokautirat će Badra

Na dan najvećeg kick boks meča posljednjih godina Cro Ring uspio je doći do trenera Rica Verhoevena, Dennisa Krauweela.

Nakon borilačke karijere Krauweel je radio s poznatim imenima poput Alberta Krausa i Alviara Lime. 2006. preuzeo je glavnu ulogu u kutu Rica Verhoevena od njegova oca Josa i učinio ga prvakom. 'Princ' kick boksa do sada je pet puta obranio naslov Gloryjevog prvaka u teškoj kategoriji.
Krauweelov Superpro Sportcenter u Zevenbergenu postao je mjesto na koje po znanje i savjet dolaze imena poput bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja, UFC-ovog borca Gegarda Mousasija i Benjamina Adegbuyija.


- Dijele nas sati do početka priredbe Glory Collision u Oberhausenu. Pred nama je najveći kick boks meč posljednjih godina između Rica Verhoevena i Badra Harija. Kako vi vidite rasplet ovog dvoboja?


"Nema sumnje da će ova borba donijeti silovite izmjene udaraca s obje strane. Nakon druge runde Rico će početi čisto pogađati i nokautirat će Badra."


- Borba se održava na 3 runde i nije za naslov. Jesu li to bili Harijevi uvjeti i u kojem slučaju možemo očekivati revanš i hoće li on biti na 5 rundi kao što se spominjalo?


"Da, Badr je htio borbu na tri runde i nama je to u redu. Nakon naše pobjede ovog puta će biti na Gloryju da pregovara s nama."

- Očekuje se da će Hari ići na brzi nokaut. Pribojavate li se da ako stvari ne bude išle kako želi da bi mogao pribjeći nesportskom ponašanju, kao u borbama s Remyjem Bonjaskim i Hesdyjem Gergesom.


"Ne bojim se ničega, bez obzira na to kako reagirao."
- Rico često govori da mu Vi niste samo trener, već očinska figura. Možete li nam reći kako ste počeli raditi s njim i kako se vaš odnos razvijao?


"Rico je ušao u moju dvoranu skupa s ocem koji mu je u to vrijeme bio trener. Mladi, veliki dečko sa željom za radom i željom da bude najbolji. Uzeo sam ga pod svoje i zajedno smo prošli puno toga kako bi stigli tu gdje jesmo. Podržavam ga koliko mogu ne samo u treningu, već i u privatnom životu."
- Rico je više puta sparirao s Tysonom Furyjem. Njegov stric i trener Peter pomagao je Ricu s boksačkim treninzima i dolazili su kod Vas u Nizozemsku. Kakva je bila Vaša suradnja s Peterom i kako gledate na Tysonovu situaciju.


"Nas  dvojica smo dobri prijatelji. Peter i ja već dugo vremena imamo odličan odnos. Počeli smo zajedno raditi sparinge prije otprilike šest godina i dijeliti znanje i prijateljstvo. Što se tiče Tysona, on će se vratiti zasigurno! On je sjajan borac i čovjek i vratit će se još jači."

- U vašem timu bivši borac Alviar Lima ima ulogu Ricovog  'mentalnog trenera'. Možete li nam pojasniti njegovu ulogu?


"Aalviar je poput mog djeteta, isto kao i Albert Kraus. Prvog dana kada je ušao u dvoranu Rico se odmah povezao s Alviarom i trenirao dvaput tjedno posebno s njim. Nakon što se Lima prestao boriti uzeo sam ga za trenera u mom timu."
- Nedavno vam se u Superpro Centeru pridružio Benjamin Adegbuyi, Verhoevenov bivši i budući protivnik. Rumunj je još jednom osvojio turnir izazivača i ponovno će se boriti za Gloryjev naslov. Pomagao je Ricu u pripremama za borbu s Harijem.


"Prije nego što je došlo do suradnje izumeđu Bennyja i Superproa imali smo dobar razgovor o situacijama do kojih bi ovo moglo dovesti. Tog trenutka Benny još nije bio osvojio turnir, ali znao sam da bi mu u kratkom vremenu trebali moći pomoći da postane bolji borac. Naš cilj je da ovom suradnjom i Benny i Rico postanu bolji, što automatski znači da su veće šanse da se ponovno međusobno bore. Ponosan sam što ta dvojica momaka tako dobro pomažu jedan drugome i izvlače najbolje jedan od rugog."

Bilo je još puno pitanja, ali nažalost nije bilo više vremena za razgovor. Dennisu se zahvaljujemo do druge prilike.
Foto: Glory, Dennis Krauweel Facebook

1894
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Badr Hari, Glory, Rico Verhoeven, Dennis Krauweel
Najpopularnije
Najnovije