Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 05.01.2017


Intervju Bepo Filipi: Jako sam motiviran da pokažem što mogu, a vjerujte mi mogu puno

Josip Bepo Filipi ove godine odradit će treću sezonu u World Series of Boxing.

Nakon prve sezone u China Dragonsima, drugu godinu zaredom provest će u redovima British Lionheartsa.Osim WSB-a u kojem je do sada upisao 4 pobjede i 1 poraz, hrvatski teškaš nastupat će i u regionalnoj boksačkoj ligi za Loznicu

- Ove godine čeka te treća sezona u WSB-u. Nakon prve godine s China Dragonsima, drugu sezonu zaredom provest ćeš u redovima prošlogodišnjih finalista British Lionheartsa. Kako si se dogovorio za nastavak suradnje, jesi li zadovoljan s uvjetima i je li bilo nekih problema u pregovorima? 


"Ne, nije bilo nikakvih problema kod pregovora, dapače, javili su se prije drafta i ponudili mi suradnju po boljim uvjetima što je očito dobar pokazatelj da naša suradnja ide u dobrom smijeru na obostrano zadovoljstvo. Zaista je sve prošlo super." 

- Ove sezone društvo u britanskoj momčadi će ti praviti debitant Luka Plantić, te Bojan Mišković. Koliko će ti značiti što u timu imaš 'nekoga svog' i kako vidiš njihovu ulogu u timu? 


"Naravno da mi je drago da u ovako jakom timu ima i mojih kolega iz Hrvatske, što ne znači da ćemo se susretat na mečevima, ali ako bude sve uredu nadam se da uz hrvatska pojačana Lionheartsa ove godine idemo na prvo mjesto u WSB-u."Foto: Geoff Pugh- Možeš li nam objasniti kako izgleda okupljanje jedne WSB momčadi? Koliko dana prije meča dolazite u grad borbe ili središte tima, održavate li zajedničke treninge i imate li specifične instrukcije i posebno dodijeljenog trenera za cijelu sezonu? Sjedište British Lionheartsa je u Sheffieldu u Engleskom institutu za sport (EISS), koji redovno koristi i Anthony Joshua iako je već postao profesionalni prvak svijeta. Donedavno je direktor British Lionheartsa bio Rob McCracken koji je sada službeno postao glavni trener Anthonyja Joshue. Pretpostavlja se da će on neslužbeno i dalje ostati povezan s momčadi.


"Uobičajeno okupljanje močadi je pet dana prije borbe u gradu gdje se održava borba. Tamo imamo zajedničke treninge i pripremamo taktiku za predstojeće borbe. U timu ima više trenera, tako da radim s više njih, a na borbe sa mnom putuje i moj trener. Anthoy Joshua redovno dolazi na borbe u Londonu kao podrška timu."


- Znaš li kada bi mogao odraditi svoju prvu borbu u novoj sezoni? 


"Nadam se što prije jer sam zaista dobro raspoložen i imam motivaciju više nego ikada do sad. Sve ide po rasporedu sve se zna, a ja ću biti spreman." 


- Prošle godine napustio si klub Zlatnu rukavicu iz Zadra u kojem si živio, te prešao u zagrebački Gladijator. Zatim si u zadnjem meču sezone nastupio za Loznicu i upisao pobjedu kojom je potvrđeno osvajanje nalsova prvaka Srbije? Kako je došlo do odluke prvo za odlazak u Gladijator, te kako si se pridružio bratu Toniju u Loznici. Loznica ove godine nastupa i u regionalnoj boksačkoj ligi. Boksat ćeš i u tom natjecanju. Kakve su im ambicije i hoće li se raspored kositi s tvojim nastupima u WSB-u? 


"Za Gladijator sam se odlučio iz razloga što jako dugo poznajem Tomu Kadića i smatrao sam da možemo puno više napraviti ako odemo dalje i posvetimo se onome u čemu smo najbolji, a to je boks. Na ovo Vaše pitanje o Loznici imam zaista jednostavan odgovor: Prezadovoljni smo kako nas tamo drže i kako nas publika voli iako dolazimo iz Hrvatske, a boksamo za srpski klub. Jednostavno prezadovoljni smo sa suradnjom. Zaista su korektni prema nama i naravno da se veselimo daljnjoj suradnji. Oko mečeva je jako dobro što oni ne ulaze u to tko će boksati od nas dvojice,  jer znaju da smo obojica vrhunski boksači i oni u to ne sumnjaju što nam puno znači. Jednostavno Toni i ja možemo sami birati kada će tko boksati ovisno o rasporedu WSB-a i našeg novog kluba." 


- Živiš li sada u zagrebu i s kim radiš u Gladijatoru?

 
"Da, živim u Zagrebu gdje mi je sve osigurano - smještaj, hrana, klupski fizioterapeut, oprema, vitaminizacija... O svemu tome brine moj novi klub, a ja sad mogu u miru trenirati i razmišljati o novim borbama. U klubu radim sa svima. Zaista ima mnogo dobrih boraca u raznim kategorijama i svi su kvalitetni i svakim danom smo sve bolji, a o svemu brine trener Tomo Kadić. Na meni je da treniram i pobjeđujem i zaista to mi je veliko olakšanje kad više ne moram misliti na ništa osim na trening. Zaista sam zadovoljan."


- Do sada si odradio pet borbi u WSB-u. Ostvario si četiri pobjede, a jedini poraz doživio si od akrtualnog svjetskog i europskog prvaka i olimpijskog pobjednika Evgenyja Tishchenka. Kakva su tvoja sjećanja na borbu s njim 2015. godine? 


"Dojam je da sam mogao bolje, a to ću i pokazati. On je vrhunski borac i to mi je još jedan motiv da dam više u ringu jer nije lako izgubiti, ali kad znaš da smo se borili do zadnjeg atoma snage to mi je pokazatelj da mogu još više. Zaista mi odgovara WSB i kao što sam reko veselim se sljedećoj borbi."


- Ove sezone odradio si i jednu borbu u hrvatskoj Premier ligi. U Splitu si pobijedio Luku Pratljačića. Kako to da nisi više nastupao u tom natjecanju i kakvo je tvoje mišljenje o mladom osječkom teškašu? 


"Da, odradio sam tu borbu, ali eto liga sama po sebi je imala neke izmjene termina koje nisu ulazile u moj program treninga pa iz tog razloga nisam više nastupao. Što se tiče te borbe bio sam bolji zasluženo. Zaista sve protivnike poštujem, ali se ne zamaram s njima. Ja jednostavno želim biti najbolji, to je moj cilj i ne razmišljam o drugima. "


- Imaš 24 godine. Postoje li planovi za prelazak u profesionalce?

 
"Naravno da postoje želje da postanem profesionalac, jer svi znamo da se tamo može ponešto i zaraditi, dok je ovdje životarenje. Uz razgovor s novim trenerom Tomom odlučili smo da još mogu puno dati amaterskom boksu. Ipak je tu želja za nekom svjetskom, europskom ili daj Bože olimpijskom medaljom koja bi puno značila meni, klubu i mojoj domovini. Mlad sam za profesionalce. Odlučili smo polako,  za sada u Gladijatoru imam sve i više od očekivanog. Idemo polako, vjerujte mi tek sam krenuo." 

- Što si najviše želiš u Novoj godini? 


Želim pokazat da mi je mjesto u vrhu svjetskog boksa. Daj Bože zdravlja, jer jako sam motiviran da pokažem što mogu, a vjerujte mi mogu puno."


Foto: Bsport.tv

2942
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Josip Bepo Filipi
Najpopularnije
Najnovije