Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 31.05.2016


Intervju Andrej Kedveš: Psihički sam najviše napredovao

Najveća nada hrvatskog kick boksa Andrej Kedveš na W5 priredbi u Zagrebu prvi put će se u profesionalnom meču boriti pred domaćom publikom.

19-godišnji AK-47, član đakovačkog Blitza, ove se godine uspješno vratio s gostovanja iz Grčke, Poljske i Austrije. 

 

- U Zagrebu se na W5 priredbi boriš s Poljakom Michalom Krolikom. Trebali ste se već boriti u kavezu na Spartan Fightu u Poljskoj. Zašto je tada došlo do promjene protivnika i kako gledaš na Krolika? 


"Točno tako. S Krolikom sam se trebao susresti na priredbi poljske organizacije "Spartan fight 3", ali došlo je do promjene protivnika zbog njegove ozljede šake, koju je zadobio tjedan dana prije eventa. Na Krolika gledam kao iskusnog i starijeg borca, te ozbiljnog protivnika. Mislim da ga nikako ne smijem podcijeniti, ali nadam se da ću pronaći riješenje i za njega." 


S- talno se boriš u inozemstvu  na gostujućem terenu. Kako će za promjenu biti boriti se u profi meču  na  svom terenu?


"Istina, do sada sam sve svoje profi mečeve radio u inozemstvu, na gostujućem terenu, tako da ću po prvi puta biti na "domaćem terenu". Inače, previše se ne zamaram publikom, nego koncentriram se na ring i svog protivnika, tako da na gostujići ili domaći teren gledam jednako, bez nekih prednosti ili nedostataka."


- Imaš dosta naporan tempo. Prije dva tjedna borio si se u Beču, pa prije toga na prvenstvu Hrvatske u low kicku. Kako se fizički nosiš s naporima i kako je ozljeda koljena koju si zadobio na PH u low kicku?


"Da, u zadnje vrijeme tempo je dosta visok. Što se fizičkih napora tiče, nosim se dobro i bez većih problema. Kada sam u kontinuitetu mečeva, nastojim samo održavati formu na visokoj razini, kako bih na svakom nastupu bio maksimalno spreman. Ozljeda koju sam zadobio u polufinalnom meču na low kicku je u cijelosti zaliječena. Morao sam mirovati neko vrijeme, te kasnije na treninzima izbjegavati neke vježbe i slično, ali sada je sve u najboljem redu."


- Propustio si Prvenstvo Hrvatske u K-1 proteklog vikenda, a na low kicku si se ozlijedio u polufinalu. Nadaš li se da bi se za tebe moglo ipak naći mjesta u reprezentaciji za WAKO Europsko prvenstvo koje će se najvjerojatnije održati u Sloveniji u listopadu, nakon što je iz sigurnosnih razloga prebačeno iz Turske?


"Da, nažalost tako je završilo s ta dva prvenstva Hrvatske ove godine. S obzirom na takvu situaciju nadam se da bi se ipak moglo pronaći mjesto za mene u reprezentaciji, jer bih volio nastupiti na Europskom prvenstvu, naročito u K-1 i pokušati ostvariti neki zapaženi rezultat. Ne želim se previše zamarati s tim, izbornici će odlučiti što je najbolje, a ja sam svakako na raspolaganju."


- Još uvijek si vrlo mlad borac i skupljaš iskustvo na međunarodnoj sceni. Prošli intervju za Cro Ring napravili smo prije nešto više od godinu dana. Po tvom mišljenju, u kojem segmentu si ostvario najveći napredak u zadnjih godinu dana?


"U zadnjih godinu dana osim što sam skupio profi iskustva kroz tih nekoliko mečeva, smatram da sam napredovao i psihički. Što se tiče fizičkih i tehničkih sposobnosti, trener Danijel Šimundić, ostali članovi kuba i ja, radimo na svim segmentima kako bi došlo do napretka."

- Boriš se na težinama od 61 do 65 kilograma. Koliko kilograma skidaš za mečeve i koliko dugo se planiraš boriti u ovim kategorijama? S godinama vjerojatno, prirodno bi trebao doći u kategoriju do 70 kilograma, tradicionalno najjaču u kick boksu?


"Što se tiče kilaže, zna varirati što ovisi o organizaciji, protivniku itd. Otprilike se radi od 62-65 kg, s prirodnih 66-67 kg, skidam maksimalno 4-5 kilograma za službeno vaganje i to mi za sada ne predstavlja neki veći problem. Ne namjeravam s ciljem podizati kilažu, s posebnom prehranom,  treningom i slično, tako da se planiram boriti na ovoj kilaži još neko vrijeme. S godinama vjerujem da ću dobiti nešto na masi, a onda ću tako i mijenjati kategoriju, pa se možda nekada nađem u toj, zasigurno najjačoj kategoriji -70 kg."

 
- Koliko pažnje u pripremama polažeš na ishranu?


"U pripremama dosta pažnje posvećujem na prehranu (naročito kada se radi o skidanju kilograma), biram što ću i kada jesti, jer smatram da je prehrana jako bitna u svakom sportu, pa tako i u kickboxingu."


- Planiraš li se i dalje boriti u Muay Thai mečevima? U Francuskoj si osvojio Chok Dee naslov, imaš li informacija hoćeš li ga ići braniti?


"Planiram se boriti u K-1, ali i u mečevima po Muay Thai pravilima. S obzirom da K-1 mečeva ima znatno više kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, bazirao sam se više na K-1 i dajem mu prednost. Da, osvojio sam Chok Dee naslov prošle godine, ali još nemam nikakvih informacija za obranu tog naslova. Kad ih bude, ja ću rado prihvatiti i biti spreman obraniti ga." 


- Kakvi su planovi nakon W5 u Zagrebu i je li suradnja s njima planirana dugoročno?


"Nakon W5 u Zagrebu, planiram uzeti kraći odmor i zatim krenuti ispočetka s pripremama, jer me očekuje meč 6. kolovoza  u Poljskoj na "Spartan fght 4" protiv još nepoznatog protivnika. Suradnja s W5 tek je počela i za sada mi se jako sviđa. Nadam se da će se tako nastaviti i da će doći do dugoročne suradnje."Foto: Manu Da Luz photography

2848
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Andrej Kedveš
Najpopularnije
Najnovije