Autor: mi
Datum objave: 06.11.2019


Hunter: I protiv Povetkina idem na nokaut

Michael Hunter (18-1, 12 KO) ne gubi vrijeme od dolaska u tešku kategoriju.

U svojoj šestoj borbi od dizanja iz cruiserweighta 31-godišnji Amerikanac u uvodnom dijelu priredbe Joshua vs. Ruiz 2 u Saudijskoj Arabiji borit će se protiv bivšeg WBA prvaka, bivšeg amaterskog prvaka svijeta i dvostrukog prvaka Europe, te olimpijskog pobjednika Alexandera Povetkina (35-2, 24 KO).

40-godišnji Rus zadnji se put borio krajem kolovoza u Londonu i bez problema sudačkom odlukom svladao Hughieja Furyja. To mu je bio prvi meč od poraza nokautom od Anthonyja Joshue u meču za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u rujnu 2018.


“Ovo je vrlo uzbudljiva prilika za mene i moram se još jednom dokazati. Bio autsajder ili favorit meni je svejedno jer mislim da sam najbolji” kaže Hunter,

„Gledam na borbu s Povetkinom kao na moju borbu za zlatnu medalju. Obojica smo bili na Olimpijskim igrama. On je osvojio zlato, ja nisam i u principu je ovo moj finale. Ja uvijek idem na nokaut.” 

“Ja cvjetam kad vidim da moji protivnici odustaju, tako da ću definitivno ići na nokaut. Ipak, ja sam prvo boksač i sigurno ću ga nadboksati. Ako vidim i najmanji znak da bi mogao odustati iskoristit ću to.”

Hunter je jedini poraz u karijeri doživio u borbi za naslov svjetskog prvaka u lakoteškoj kategoriji jednoglasnom odlukom od Oleksandra Usyka u travnju 2017.


Uslijedilo je dizanje u tešku kategoriju gdje je već ostvario više značajnih pobjeda. Nokautirao je Martina Bakolea i nanio mu prvi poraz u karijeri. Isto je napravio i Sergeju Kuzminu kojeg je u rujnu u New Yorku pobijedio jednoglasnom odlukom pritom ga rušivši u petoj rundi. Slavio je prekidom protiv puno većeg Alexandera Ustinova, a nokautirao je i bivšeg UFC-ovog borca Fabija Maldonada.


Na priredbi Joshua vs. Ruiz 2 Filip Hrgović se bori s dvostrukim izazivačem za naslov u teškoj kategoriji Ericom Molinom.


643
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Michael Hunter
Najpopularnije
Najnovije