Autor: mi
Datum objave: 13.04.2017


Hrvoje Sep u Ljubljani debitira kao profesionalac

Hrvoje Sep za devet dana odradit će prvu borbu kao profesionalac.

31-godišnji Leonardov boksač debitirat će na FFC-u u Ljubljani 22. travnja.


Protivnik će mu u meču na 6 rundi u poluteškoj kategoriji biti 31-godišnji Srbin Siniša Kondić (2-1, 2 KO), koji iza sebe ima iskustvo i u kick boksu.


"Gledali smo da imamo što jačeg protivnika, ali zbog vremena to nije bilo moguće. Smatram da imam dovoljno iskustva i da sam duži niz godina boksao u vrhu amaterskog boksa. Ne treba mi uboksavanje i spreman sam za jače protvnike od početka profesionalne karijere" izjavio je Sep za Cro Ring.


- Odlučio si boksati u poluteškoj kategoriji, je li spuštanje u supersrednju bila opcija?


"Ja skidam kilograme i za polutešku, a posljednjih 15 godina nisam ispod 79 kilograma."

- Nisi boksao od Olimpijskih igara u Riju. Je li ti nedostajao ring?


"Ne fali mi. Imao sam jako puno sparinga, a već sam odradio i više priprema, jer smo i ranije odradili par kampova dok smo čekali borbe, ali tada ih nismo uspjeli realizirati."


- Jesi li potpisao za nekog promotora ili krećeš u profi karijeru meč po meč?


"Nisam potpisao za nikoga. Pregovarali smo na više strana, to se razvuklo. Meni je ova pauza odgovarala, ali ne želim predugo ne boksati. Bitno mi je boksati."

"U posljednjih šest mjeseci sam puno napredovao i postao bolji. Stojim iza svojih riječi. Odradio sam jako puno sparinga. Radio sam s braćom Filipi, Reboljem i ostalima, ali možda i najbolji sparing partner kojeg sam ikad imao je Alen Babić. On ima sličan stil kao i ja, samo je viši i teži. Moj stil odgovara i njemu i kad radite s takvim partnerom morate tražiti neke nove stvari. Mislim da sam napredovao više nego ikad. Kad svaki dan možeš raditi s nekim takvim to vam puno pomogne."


- U kojem segmentu si najviše napredovao?


"Apsolutno sam poboljšao kretanje što je bitno za mene kao čovjeka koji ide naprijed i skraćuje distancu."


- U profesionalne vode ulaziš u istom timu kao i prije, s trenerom Leonardom Pijetrajem?


"Sve ovo je plod rada tima Leonardo. Mi već deset godina radimo iz dana u dan. Ali, u boksu neke stvari naučite odmah, a za neke vam trebaju godine. Tehnika okretanja protivnika na primjer. Leo mi to govori već 10 godina, a ja sam to počeo raditi zadnjih godinu-dvije. Leo i ja smo uložili ogroman trud u sve ovo i apsolutno stojim iza svojih riječi da sam bolji nego prije" završio je 31-godišnji Sep.


6998
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije