Autor: mi
Datum objave: 06.10.2017


Hrvoje Sep: Sljedeće godine planiram odraditi 10 mečeva

Hrvoje Sep (2-0, 1 KO) priprema se za treću borbu u prvoj godini profesionalnog bavljenja boksom.

31-godišnji poluteškaš u debiju u travnju je u prvoj rundi nokautirao Milana Petrovića, da bi zatim u lipnju u Francuskoj na bodove pobijedio Mamadoua Baa.


Treću profesionalnu borbu odradit će 21. listopada na FFC-u u Linzu. Protivnik će mu biti neporaženi 22-godišnji Gruzijac Levan Lukhutashvili (4-0, 4 KO).


“Moj menadžer i trener Leonard Pijetraj i ja odabrali smo ga za protivnika zbog njegovog stila i skora. Bori se atraktivnim načinom i neporažen je, a takvim pobjedama i izvedbama možete skrenuti pažnju na sebe. Svjesni smo rizika, ali to me ne zanima" izjavio je Sep za Cro Ring.

“Sljedeće godine planiram odraditi deset mečeva. Ja još ne mogu dobiti velike borbe. Boks je biznis i biznis mora imati smisla. Veliki mečevi donose i ogromne troškove. Mene nitko neće uzeti dok ne budem imao dobar skor.”


“Ja sam na početku profesionalne karijere i znam kako to ide u boksu i znam da moram skupiti minimalno petnaestak pobjeda prije nego dođu veliki mečevi. To je tako. Objektivno, nitko od boksača s boljim skorom neće riskirati protiv mene. Tako je više manje svima. Postoje naravno iznimke ako ste velika zvijezda i prije ulaska u profesionalni boks poput Vasyla Lomachenka, koji uz to iza sebe ima i jakog promotora Boba Aruma. Čak je i Vladimir Kličko na početku profesionalne karijere odradio dvadesetak lakših mečeva, a Deontay Wilder još i više.”

- U lipnju si u Francuskoj pobijedio Mamadoua Baa (3-7-2, 1 KO) jednoglasnom odlukom nakon šest rundi. Kako je izgledala ta borba?


“Zadovoljan sam borbom. Radio sam neke nove stvari, poput serija od 12 do 14 udaraca. Bio je to dobar meč. U boksu skor ne prezentira uvijek stvarno stanje stvari i on se pokazao čvršći nego što to njegov omjer pobjeda i poraza sugerira. Žao mi je što nema snimke meča, jer mislim da sam bio dosta dobar.”


-Odradio si dvije borbe u poluteškoj kategoriji. U amaterskom boksu granica je 81, a u profesionalnom 79 kilograma. Hoće li ovo i dalje biti tvoja kategorija ili su možda razmišljao o spuštanju u supersrednju? Jesi li osjetio razliku?

“Nema razlike. U olimpijskom boksu vaga je na dan meča, a profesionalci se važu dan ranije tako da imaju nešto više kilograma u borbi, ali nema mi neke prevelike razlike. Ovo je moja kategorija.”
U srpnju si boravio u Kanadi kao sparing partner Artura Beterbieva (11-0) za njegovu borbu s Enricom Kollingom. Borba predviđena za mjesto prvog izazivača po IBF-u je prvo otkazana zbog Rusovih problema s promotorom, a zatim promovirana u borbu za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji nakon što se Andre Ward umirovio i upraznio naslove. Od 32-godišnjeg Rusa očekuje se da postane zvijezda poluteške kategorije. Koliko si dobio na sparinzima u Montrealu?

“To je bilo veliko iskustvo. On je bio svjetski amaterski prvak, vrlo opasan i mislim da će u studenom postati i profesionalni prvak svijeta. Mislim da Nijemac Kolling (23-1, 6 KO) ne bi trebao biti preveliki problem za njega. Meni je to bilo dragocjeno jer sam vidio da se mogu nositi s njim. Njegov menadžer je tražio mene specifično zbog mog stila.”

“Nakon povratka iz Kanade sam uzeo odmor. Postojale su neke opcije za mečeve u srpnju i kolovozu, jedna od njih bila je borba i u Kanadi, ali kako je tada propala borba Beterbiev-Kolling sve je otkazano.”

- Poznat si kao tempaš, pritiskom lomiš protivnike. Jesi li s obzirom na prelazak u profesionalce i na veći broj rundi u profesionalnom boksu mijenjao način priprema?


“Učinjene su neke prilagodbe, malo drugačiji pristup, ali ja sam i inače vrlo predan treningu i veći broj rundi mi ne predstavlja problem. Štoviše, moj pritisak donosi bolje rezultate u kasnijim rundama. Za ovaj meč sa sparinzima mi pomažu klupski kolege iz Leonarda Marko Milun, Alen Babić i Mladen Sobjeslavski, a uvijek dovodimo i sparing partnere sa strane. Spreman si koliko su spremni tvoji sparing partneri.”
1084
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije