Autor: mi
Datum objave: 06.08.2016


Hrvoje Sep pobijedio na startu olimpijskog turnira

Hrvoje Sep u prvom kolu olimpijskog turnira u poluteškoj kategoriji u Rio de Janeiru pobijedio je Abdelrahmana Salaha Orabyja.

Leonardov boksač slavio je protiv 28-godišnjeg Egipćanina podijeljenom odlukom sudaca - 30:27, 27:30 i 29:28


Sep je otvorio agresivno u svom stilu i krenuo naprijed, a protivnik ga je dočekao udarcima. Oraby je pogodio prvo lijevim krošeom u glavu, pa u tijelo. Potom Sep postaje puno precizniji. Dvostruki lijevi kroše, u tijelo i glavu, prati desni aperkat. Potom kombinira lijevom u tijelo, a desnom u glavu. Pred kraj runde pogađa i desnim krošeom protivnika koji je spustio ruke.


Iako su suci dali drugu rundu Egipćaninu, dojam je da je hrvatski boksač bio bolji i u njoj. Oraby koji se borio uglavnom sa spuštenim rukama pokušavao je serijama, ali je malo pogađao, Sep bolje eskivirao i vraćao.


U trećoj Sep ponovno dobro eskivira napade i kontrira krošeima i aperkatom s užadi. Egipćanin pokušava eksplozivnim kombinacijama, ali osim nekoliko dobrih udaraca u tijelo nije previše precizan. Hrvatski predstavnik meč je završio dobrom serijom pred sam kraj.


U osmini finala 10. kolovoza borit će se s pobjednikom iz dvoboja bivšeg WBO prvaka Hassana N'Dama i Brazilca Michela Borgesa.


Nadajmo se da će suci raditi bolji posao u nastavku Olimpijskih igara, jer je dojam da je hrvatski boksač bio znatno precizniji od protivnika.

Foto: AIBA


6196
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep, Boks OI - raspored rezultati
Najpopularnije
Najnovije