Autor: mi
Datum objave: 10.08.2016


Hrvoje Sep oprostio se od Olimpijskih igara

Hrvoje Sep oprostio se od Olimpijskih igara u Riju.

Hrvatski poluteškaš u osmini finala olimpijskog turnira poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom od domaćeg boksača Michela Borgesa.

Sep odmah na početku meča pokušava nametnuti blisku borbu. Brazilac se dobro branio i kretao. Borges potom pogađa desnim direktom, a hrvatski boksač kontrira istom rukom. Zatim pogađa Borgesa desnim krošeom dok se kružno kretao uz užad. Potom pogađa desnim swingom, ali prima desni kroše, pa i lijevi iz bliske borbe.


Pred kraj prvog dijela borbe došlo je do sudara glavama u kojem je Sep zaradio malu ozljedu iznad lijevog oka. Naš poluteškaš rundu je završio dobrim lijevim krošeom, a sva trojica sudaca rundu su dali Borgesu.


Brazilac malo agresivnije ulazi u drugu rundu, ali Leonardov boksač ponovno preuzima inicijativu. Borges je nešto više pogađao sve do kraja runde kada Sep, koji je jače udarao, plasira nekoliko dobrih udaraca u glavu i tijelo. I drugu rundu suci su dali domaćem boksaču.


U trećoj rundi Sep je bio vrlo dominantan, ali nije uspio rušiti protivnika kojemu su par puta zaklecala koljena. Pogađao ga je nizom krošea u glavu i tijelo, ali na kraju sudačka odluka otišla je na stranu Borgesa jednoglasnom odlukom  - 29:28, 29:28, 29:28.

Borges će se u četvrtfinalu  boriti s trostrukim svjetskim prvakom Julijem Cesarom La Cruzom. 


26-godišnji Kubanac  u svom prvom nastupu na turniru u osmini finala pobijedio je Turčina Mehmeta Nadira Unala jednoglasnom odlukom sudaca (30-25, 30-27, 30-27).25-godišnji Borges  u prvom kolu jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28) s turnira je eliminirao bivšeg WBO prvaka svijeta u srednjoj kategoriji Kamerunca Hassana N'Dama.Foto: AIBA

2958
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvoje Sep, Boks OI - raspored rezultati
Najpopularnije
Najnovije