Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 29.10.2015


Hrvoje Sep o Olimpijskim igrama: Zadnjih sedam godina pričamo o tome

Nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu u Dohi, Hrvoje Sep okrenuo se novom kvalifikacijskom ciklusu za Olimpijske igre.

Poluteškaš zagrebačkog Leonarda priznaje da nije ni razmišljao da je već izborio plasman na Olimpijske igre 2016 godine. 


Potvrda je stigla sinoć od svjetske boksačke organizacije AIBA-e i Sep će se pridružiti klupskom kolegi Filipu Hrgoviću u zrakoplovu za Rio de Janeiro.

"Vijesti nisu loše, haha. Nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu nisam ni razmišljao o tome jesam li možda već osigurao plasman, već sam se okrenuo novom kvalifikacijskom ciklusu. Zadnjih sedam godina pričamo o tome. Sam plasman je bio glavni cilj, jer je vrlo teško izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Naravno, kada dođete tamo cilj je osvojiti medalju. Ovo nije samo moj uspjeh, ovo je veliki uspjeh i mojih trenera Leonarda Pijetraja i Dalibora Čibarića, jer ne događa se svaki dan da jedan klub ima dva predstavnika na Olimpijskim igrama"


"Zapravo novi kvalifikacijski ciklus za Olimpijske igre tek počinje jer su samo četvorica boksača - dva iz WSB-a i dva sa svjetskog prvenstva osigurali plasman na Igre. Kvalifikacije za preostalih dvadesetak mjesta tek počinju. U mojoj kategoriji Kubanac Julio La Cruz izborio je plasman preko WSB-a, a postao je i svjetski prvak. Budući WSB ima prednost nad svjetskim prvenstvom, sljedeći boksač, a to sam ja, izborio je Rio po plasmanu u Svjetskoj boksačkoj ligi."Sep, kao ni Hrgović i njihov trener Leonard Pijetraj još nisu sigurni gdje će odraditi sljedeću sezonu. 'Kraljevi WSB-a' kako ih zove službena stranica Svjetske boksačke lige ući će u pregovore sa zainteresiranim stranama uoči početka nove sezone. Astana Arlansi ove godine boksaju u skupini s Uzbekistanom, Azerbajdžanom i Portorikom.

"U sljedećih nekoliko tjedana odlučit ćemo gdje ćemo nastaviti karijeru. Imamo sastanak s menadžerima iz svjetske boksačke organizacije, pa ćemo vijdeti. Ima još dovoljno vremena jer sezona WSB-a počinje tek u siječnju. Još nismo sto posto sigurni hoćemo li nastaviti u WSB-u ili ćemo se prikloniti AIBA Pro Boxingu, profesionalnoj AIBA-inoj organizaciji. U AIBA Pro se boksa za titule u mečevima na 12 rundi, a pravo nastupa imaju i neki profesionalci" rekao je Sep.

Inače i WSB i AIBA Pro su natjecanja u organizaciji Association Internationale de Boxe Amateur (AIBA-e).
Foto: AIBA


791
Kategorije: Boks
Tagovi: WSB, Hrvoje Sep, Boks OI - raspored rezultati
Najpopularnije
Najnovije