Autor: sm
Datum objave: 11.08.2015


Hrvoje Sep i Matteo Komadina u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Hrvatska ima trojicu četvrtfinalista na Europskom prvenstvu u Bugarskoj!

Nakon superteškaša Filipa Hrgovića, među osam najboljih boksača Europe plasirali su se Matteo Komadina (laka) i Hrvoje Sep (poluteška)! Sva trojica naših reprezentativaca u srijedu nakon 18:00 boksaju za proboj u polufinale, odnosno najmanje brončanu medalju.

 

Prvi je u ring Arene Samokov ušao 21-godišnji Delničanin Matteo Komadina. Boksajući na distanci kontrolirao je meč lake kategorije (do 60 kg) protiv Armenca Samvela Barsegjana taman koliko je trebalo za bodovnu pobjedu (29:28, 29:28, 28:29). Iako nije zadobio povjerenje sudaca u sve tri runde, zadao je više čistih udaraca i zasluženo postigao najveći uspjeh u karijeri.


- Ovo što sam postigao zaista nije mala stvar. U Samokovu se okupila europska elita i presretan sam plasmanom u četvrtfinale. Ipak, protiv Armenca sam pokazao samo 30 posto svojih mogućnosti. U četvrtfinalu, u borbi karijere, moram biti još bolji – rekao je Komadina kojeg će trener Kristijan Hodak pripremati za meč protiv Nizozemca Enrica Lacruza.


Poluteškaški dvoboj našeg Hrvoja Sepa protiv solidnog Španjolca Alejandra Camacha Fernandeza bio je prava boksačka rapsodija, ali s kudikamo manje neizvjesnosti (30:27, 30:27, 29:28). Sep je suparniku nametnuo neizdrživ tempo i lomio ga u bliskoj borbi iz runde u rundu. Tijekom posljednje tri minute hrvatski reprezentativac zadao je najviše udaraca i očekivano trasirao put prema četvrtfinalu, gdje ga još od nedjelje čeka klupski kolega iz BK Leonardo Filip Hrgović.


- Imao sam odličnog suparnika, no moja pobjeda nije upitna. U svakoj rundi bio sam bolji. Važno je bilo pobijediti nakon pet dana čekanja na prvi meč. Hrvatska ima trojicu u mečevima za medalje. Super! – naglasio je beskompromisni Slavonac i prvi nositelj poluteškaškog turnira.


Upravo je Hrvoje Sep prije četiri godine pod vodstvom trener Leonarda Pijetraja donio Hrvatskoj posljednju medalju na europskim prvenstvima. Tada je Sep osvojio broncu, a ovaj put će za isti uspjeh u srijedu navečer morati pobijediti Bugarina Radoslava Pantalejeva. Hrgovića, pak, u četvrtfinalu čeka Gruzijac Miheil Bahtidze, brončani s Europskog prvenstva 2011. godine.Sve mečeve hrvatskih boksača na Europskom prvenstvu možete pratiti u live streamingu na http://samokov.boxingchampionships.info/index.html.


992
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije