Autor: HJS
Datum objave: 14.12.2016


Hrvatska ima predstavnika u vrhu europskog juda i do Tokija 2020.

U grčkom gradiću Loutrakiju održan je 68. izborni kongres Europske judo unije.

U naredne četiri godine EJU će i dalje voditi Sergej Solovejčik iz Rusije, a poziciju sportskog direktora će ponovno obnašati glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi.


Uz reizbor predsjednika Solovejčika novo ime na poziciji glavnog tajnika EJU-a je Talijan Ezio Gamba, olimpijski pobjednik iz 1980. godine i prvi stručnjak ruskog juda u Londonu 2012. i Riju 2016. godine.


Nova potpredsjednica EJU-a je Jane Bridge-Charlot iz Velike Britanije, trostruka europska prvakinja i prva svjetska prvakinja u kategoriji do 48 kilograma, koja će biti zadužena za obrazovanje.


Hrvatski judo će u vrhu europske organizacije i dalje predstavljati Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, koji je reizabran na poziciji sportskog direktora EJU-a.

- Velika je čast biti na poziciji sportskog direktora EJU-a i u razdoblju 2016. do 2020. godine. Potvrda je to, ne samo mog osobnog rada, nego i rada cijelog Hrvatskog judo saveza te razvoja kojeg bilježimo iz godinu u godinu. Pogotovo je dobar osjećaj kada se zna da ovaj reizbor dolazi u dijelu godine kada slavimo 65 godina godina našeg saveza – rekao je Lindi.

176
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije