Autor: HJS
Datum objave: 23.10.2017


Hrvatska bez šanse protiv jake Mongolije

Posljednjeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu natjecale su se reprezentacije.

Hrvatska se na početku borila protiv jake Mongolije, a jedini bod za Hrvatsku upisala je Lucija Babić.

Za razliku od seniorskog prvenstva svijeta u Budimpešti, u Zagrebu se ekipno natjecanje održavalo u osam, umjesto u šest kategorija. Ždrijeb je spojio Hrvatsku i Mongoliju, a kada se zna da se kao hrvatska šansa gledala borba Ive Oberan protiv Lkhagvatogoo (-57 kg), juniorske viceprvakinje svijeta, omjer snaga je bio jasan.  

- Imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili i konačnih 1-5 nažalost pokazuje sadašnji omjer snaga. Mi imamo jako mladu reprezentaciju, dogodine samo Zrinka Miočić izlazi iz juniorskog dijela i daljnjim radom bit ćemo sve bolji – komentirao je posljednji dan natjecanja, izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Jedini bod Hrvatskoj, kod 0-4, donijela je Lucija Babić (do 63 kg) nakon tri minute «golden scorea» uz veliku potporu s tribina, koju je predvodila ambasadorica prvenstva, Barbara Matić.

- Sve u svemu Zagreb je pokazao kako imamo veliki potencijal. Ostaje žal za medaljom jer su Tihea Topolovec i Lea Gobec bile u polufinalu te su svaka imala po dvije borbe za medalju. Lea je pokazala kako se bori i zalaže i sve nas je oduševila. Tihea ima kvalitetu i ide to pokazati na Europskom prvenstvu za mlađe seniore sljedeći mjesec – pogledao je Preradović i prema naprijed, prema Podgorici, gdje će uz Topolovec, najjači hrvatski aduti za medalju biti Marko Kumrić i Dominik Družeta.

Naslov svjetskih juniorskih prvaka u ekipnoj konkurenciji osvojio je Japan, pobijedivši Nizozemsku, dok su bronce osvojili Rusija i Njemačka.

Hrvatska je još jednom pokazala kako se nalazi u samom svjetskom vrhu i po organizaciji sportskih događanja. Pohvale ne prestaju dolaziti od svih sudionika i Međunarodne judo federacije, a tijekom ovog tjedna Zagreb je ponovno bio centar svjetskog juda. 
Foto: HJS


265
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo
Najpopularnije
Najnovije