Autor: mi
Datum objave: 14.02.2019


Hrgović u svibnju debitira u Americi

Filip Hrgović (7-0, 5 KO) profesionalnu karijeru nastavit će uz podršku Matchroom Boxinga.

Britanska promocija surađivat će sa Sauerlandom s kojim Hrgović ima ugovor od početka profesionalne karijere u rujnu 2017., kako bi hrvatskom borcu osigurala najveće borbe u teškoj kategoriji.

Iako detalji nisu objavljeni, poznato je da će osvajač bronce s Olimpijskih igara u Riju u svibnju imati američki debi.


 "Ovo će biti sjajno za moju karijeru i potvrđuje da sam jedna od najvećih nada u ovom poslu" izjavio je Hrgović.

S obzirom na proboj hrvatskog boksača u teškoj kategoriji gdje je već rangiran među prvih 10 WBA federacije, Sauerland je odlučio potražiti pomoć kako bi omogućio 26-godišnjem Hrgoviću što bolje prilike.

"Teškaški boks trenutno doživljava preporod, a mi vjerujemo da je Filip Hrgović najuzbudljiviji nadolazeći borac u kategoriji. Oduševljeni smo što ćemo surađivati s Eddiejem Hearnom i Sky Sportsom s kojim smo oduvijek imali izvrstan odnos i DAZN-om koji radi sjajne stvari za boks i planirati rutu koja će odvesti Filipa na vrh teške kategorije" izjavio je promotor Nisse Sauerland.


Hrgović je 2010. postao juniorski prvak svijeta. 2015. postao je prvak Europe u superteškoj kategoriji, a 2016. osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Amatersku karijeru je završio sa 75 pobjeda i 14 poraza, a u tom periodu je i tri puta osvajao naslov pobjednika WSB lige.


Profesionalni debi imao je u rujnu 2017. u Rigi gdje je slavio nokautom u prvoj rundi protiv Brazilca Raphaela Zumbana. Zadnji meč imao je u prosincu u Zagrebu kada je jednoglasnom odlukom sudaca porazio bivšeg izazivača za naslov svjetskog prvaka Kevina Johnsona.


Foto: Team Sauerland

862
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Sauerland, Eddie Hearn
Najpopularnije
Najnovije