Autor: BK Leonardo
Datum objave: 30.11.2015


Hrgović, Sep i Pijetraj napuštaju Astanu

Nakon tri godine uspješne suradnje, dvojica najboljih hrvatskih boksača Filip Hrgović, Hrvoje Sep i njihov trener Leonard Pijetraj napuštaju kazahstansku momčad Astana Arlanse.

Dvostruki pobjednik Svjetske boksačke serije (WSB) nije uspio sklopiti sponzorske ugovore neophodne za ambiciozni nastup u šestoj sezoni, pa u momčadi više neće biti hrvatskih, ali ni kazahstanskih reprezentativaca. Arlanse napušta i glavni trener Marat Džakijev.

 

- Zahvalni smo Astani na prekrasne tri sezone tijekom kojih smo postigli izvanredne rezultate, ali i stekli brojne sportske prijatelje i navijače. Kazahstan će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima, jer doprinos Arlansa našim karijerama je nemjerljiv. Žao nam je što odlazimo, no vrijeme je da se posvetimo novim izazovima i usredotočimo na pripreme za Olimpijske igre – naglasio je trener Leonard Pijetraj.


Dva hrvatska šampiona i trener BK Leonardo još nisu odlučili kojem će se natjecanju posvetiti do kolovoza 2016. i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nekoliko WSB momčadi ponudilo je ugovore Hrgoviću i Sepu, a interes za njihove usluge pokazao je i AIBA Pro Boxing, odnosno profesionalna divizija Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA).  


- Razmatramo sve ponude i u sljedećim danima odlučit ćemo u kojem smjeru treba krenuti. Moguće je i da se odlučimo na predolimpijsku sezonu bez inozemnog angažmana – zaključio je Pijetraj. 


Hrvatski trojac triput je svojio naslov pobjednika WSB-a, od toga dvaput s Astana Arlansima. Filip i Hrvoje upravo su zahvaljujući ovogodišnjim nastupima za kazahstansku momčad osigurali plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. 


788
Kategorije: Boks
Tagovi: Filip Hrgović, Hrvoje Sep
Najpopularnije
Najnovije