Autor: mi
Datum objave: 07.04.2018


Horn: Joshua će se u sljedećoj borbi najvjerojatnije boriti s Povetkinom ili Wilderom

WBA zatražio je od Anthonyja Joshue da u sljedećoj borbi brani naslov protiv obveznog izazivača Alexandera Povetkina.

"WBA je jučer zatražio AJ-a da se u sljedećoj borbi u obveznoj obrani naslova bori s Povetkinom" izjavio je promotor svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Eddie Hearn.

 

"Imamo period od 30 dana za pregovore i u ovom trenutku to znači da će Anthonyjeva sljedeća borba najvjerojatnije biti protiv Wildera ili Povetkina."


Prema propisima borba se mora dogoditi u sljedećih 150 dana.


Joshua je pobjedom protiv Josepha Parkera svojim WBA, IBF, i IBO naslovima dodao i WBO pojas. U slučaju da Joshua uspije dogovoriti borbu s WBC-ovim Deontayom Wilderom njihov meč imao bi prednost, jer borba za ujedinjenje naslova ima prednost pred obveznom obranom.


Povetkin (34-1, 24 KO) na istoj priredbi u Cardiffu nokautirao je Davida Pricea. Jedini poraz u karijeri doživio je jednoglasnom odlukom od Vladimira Klička 2013. kada se kao regularni WBA prvak borio s WBA super, IBF, WBO i IBO prvakom.


38-godišnji Rus tako se ponovno vratio među izazivače za naslov u teškoj kategoriji nakon što je prije dvije godine pao na doping testovima uoči borbi s Deontayom Wilderom i Bermaneom Stiverneom.


Foto: Boxing Scene


445
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije