Autor: mi
Datum objave: 03.10.2017


Holyfield: Joshua je kompletniji borac od Wildera

Četverostruki svjestki prvak u teškoj kategoriji Evander Holyfield smatra da je Anthony Joshua bolji boksač od Deontaya Wildera.

Dvoboj IBF, WBA i IBO prvaka s jedne i WBC-ovog prvaka s druge strane jedna je od najpriželjkivanijih borbi u svijetu boksa.

Wilder je 4. studenog trebao braniti naslov protiv Luisa Ortiza, ali je Kubanac pao na doping testu i meč će vrlo vjerojatno biti otkazan. U tom slučaju najizgledniji Wilderov protivnik je obvezni izazivač Bermane Stiverne, protiv kojeg je ‘Bronze Bomber’ i osvojio naslov svjetskog prvaka.

Holyfield, koji je bio neosporni prvak i u teškoj kategoriji i cruiserweightu, na WBC-ovoj konvenciji u Bakuu ovako je prokomentirao potencijalni dvoboj: “Mislim da Joshua ima prednost jer je kompletniji borac, ali pobjeda ovisi o tome kakav će tko biti na dan borbe. Dobar si i vrijediš samo onoliko koliko vrijedi tvoja posljednja borba.”


“Anthony je protiv Vladimira Klička bio u teškom nokdaunu i bio je ozlijeđen. Vratio se i pokazao da ima srce. Ne naučite kako se ustati dok ne završite na podu. Dok vas ne ruše mislite da vas se ne može srušiti. Mene su prvi put rušili kad sam imao 17 godina. Nije me boljelo, samo me je bilo sramota. Stvar je bila u ustajanju.”


Joshuin promotor Eddie Hearn nada se da će dogovoriti taj meč prije kraja 2018. AJ sljedeću obranu naslova ima krajem ovog mjeseca u Cardiffu protiv Kubrata Puleva.

626
Kategorije: Boks
Tagovi: Evander Holyfield, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije