Autor: mi
Datum objave: 26.07.2019


Helena Jurišić morala ponoviti borbu četvrtfinala svjetskog prvenstva

Helena Jurišić morala je ponoviti svoj meč četvrtfinala svjetskog prvenstva u tajlandskom boksu u Bangkoku.

Aktualna svjetska prvakinja u kategoriji do 71 kilograma u dramatičnom meču četvrtfinala u ponedjeljak svladala je Cipranku Eleonoru Filippou. No, njena reprezentacije se žalila i Jurišić je ponovno morala pobijediti istu protivnicu.

Prenosimo objavu njenog brata i trenera Darija Jurišića.


"Nisam pisao objave niti odgovarao na poruke zadnja tri dana radi proživljenog velikog stresa  i emocionalnog loma, naime kao što sam već objavio Helena je herojski dobila svoju prvu borbu koja je bila u ponedjeljak 30:27 protiv Eleonore Filippou ( Cipar ) iako je u drugoj rundi doživjela traumu koljena ali se herojski digla i završila svoj prvi meč svjetskog seniorskog Muaythai prvenstva.


Nakon iscrpne borbe krenuli smo s oporavkom i pripremom za polufinalni meč koji treba biti u subotu protiv viceprvakinje svijeta reprezentativke Švedske, međutim IFMA ( organizator ) nas obavještava da je Cipar uložio protest na borbu i da će biti sastanak (konzilij na tu temu ).
Na prvu smo bili šokirani, ali uvjereni da nema što biti problem jer smo meč dobili uvjerljivo kod sva tri sudca te da će sastanak biti obavljen samo radi reda.

Usljeđuje šok, informiraju nas da je pobjeda poništena i da će biti organizirana ponovna borba (kao razlog navode da je borba trebala biti prekinuta radi ozljede iako se iz borbe može vidjeti da je Helena krenula još  jače i odlučnije nakon proživljene traume).


Zamislite dozu stresa, emocionalnog pada, nervoze, bijesa koji smo proživjeli, pogotovo ako uzmemo u obzir da smo informaciju saznali u 2 sata noći i da taj isti dan treba biti ponovna borba. Nakon neprospavane noći, tražimo doktora specijalista ulicama Bangkoka, pronalazimo ga tek u drugoj bolnici. Doktor je ustanovio traumu i rupturu te je rekao da je Helenin tonus jako dobar i da uz veliki preuzeti rizik možemo pokušati odraditi borbu. Zamislite koju odluku moramo donijeti, neprospavana noć, stres, emotivni pad, ozljeda, preuzimanje odgovornosti, svjesnost da treba odraditi još tri borbe da bi došla do zlata...


Što da Vam kažem zajedno smo stisli zube i rekli idemo, nema predaje, pobijedit ćemo ih sve i pokazati što je karakter prvaka. Doslovno scenarij za pisati knjigu.


Nikada u povijesti prvenstava se nije dogodila odluka o ponavljanju  borbe. Nakon teških tableta za bolove, višesatne razrade taktike i svega već spomenutog ograđujemo borbu koju mogu napraviti samo rođeni veliki prvaci. Helena pobjeđuje ponovno borbu 29:28 i ponovno se plasira u polufinale gdje nas čeka Šveđanka.

357
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Hrvatski savez tajlanskog boksa, Helena Jurišić
Najpopularnije
Najnovije