Autor: mi
Datum objave: 14.10.2019


Hearn: Usyk će se najvjerojatnije boriti za upražnjeni WBO naslov

Pobjedom u debiju u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk postao je obvezni izazivač WBO federacije pobjedniku revanša između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

World Boxing Organization je postavio Ukrajinca na poziciju obveznog izazivača nakon što se kao neosporni prvak u cruiserweightu odlučio podići u tešku kategoriju. Usyk je tom odlukom preskočio prvog izazivača Dilliana Whytea, ali to je postalo nebitno nakon što je Jamajčanin pao na doping testu za meč za borbu za privremenog WBC-ovog prvaka.

Usykov promotor Eddie Hearn predviđa da će se Usyk na kraju boriti za upražnjeni WBO naslov jer će pobjednik revanša između Ruiza i Joshue teško uskladiti obveze i braniti sva četiri pojasa (WBA, WBO, IBF i IBO). Osim izazivača WBO federacije i IBF-ov izazivač Kubrat Pulev zahtijeva svoju priliku. Bugarin, koji je bio u pregovorima za borbu s Markom de Morijem, na kraju će se 9. studenog boriti s Amerikancem Rydellom Bookerom (26-2, 13 KO).

Alexander Povetkin bio je obvezni izazivač WBA federacije Joshui, a IBO ne postavlja obvezne izazivače već svoj pojas u teškoj kategoriji veže uz druge velike federacije.

“Usyk bi se trebao boriti s pobjednikom revanša Joshue i Ruiza. To mu je obveza i ne vjerujem da će imati neku drugu borbu ove godine. Ti momci ne boksaju svakih par mjeseci. Mislim da će Usyk odletjeti u Saudijsku Arabiju i pratiti revanš” izjavio je Hearn koji je i Joshuin promotor.

“Zanimljivo je jer imate dvojicu obveznih izazivača, od IBF-a i WBO-a, odnosno Kubrata Puleva i Oleksandra Usyka. Pobjednik revanša Joshua-Ruiz će dobiti dva pisma sa zahtjevom za obveznu obranu naslova i morat će odabrati koji pojas će braniti. Ako mene pitate, ako morate birati izabrat ćete Puleva.”


“Mislim da će se Usyk na kraju najvjeorjatnije boriti za upražnjeni naslov svjetskog prvaka jer ako se pobjednik druge borbe između Joshue i Ruiza ne bude borio s njim morat će uprazniti naslov. Svašta se može dogoditi. Joshua se neće htjeti odreći nijedne titule. Puno je neodgovorenih pitanja u vezi Usyka u teškoj kategoriji, ali svatko tko je u boksu zna koliko je on dobar.”

Foto: Nick Potts
832
Kategorije: Boks
Tagovi: WBO, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije