Autor: mi
Datum objave: 13.08.2019


Hearn: Rizik za Joshuu u revanšu je još veći

Eddie Hearn kaže da će revanš između Joshue i Ruiza biti borba koja će promijeniti boks.

Zanimljivo ni Britanac ni Meksikanac nisu bili na press konferenciji u Londonu na kojoj je službeno najavljen  revanš za 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

Sam meč održat će se na ‘privremenom’ stadionu u Diriyahu koji će biti podignut samo za tu priredbu.

Joshua i njegov promotor su dosta kritizirani zbog odluke da nastupe u zemlji koja je poznata po kršenju ljudskih prava i ratu u susjednom Jemenu.


“Pitate me pitanja koja su više politička. Ja sam sportski promotor i moj odgovor na ovo je da ja imam viziju za boks i viziju za sport. Ili vjerujete u to i mislite da ima potencijala ili se okrećete drugim pričama” rekao je Hearn.


“Svaki promotor na svijetu želi organizirati veliku borbu na Bliskom istoku. Ja sam taj koji je uspio u tome, a s time dolazi sve s čime se oni koji otvaraju put drugima suočavaju. Financijski, očigledno, ovo je bio dobar posao za AJ-a.”

Neutralni teren je bio Ruizov zahtjev jer se nije želio boriti u Britaniji. Osvrnuo se i na komentare da Joshua u Saudijskoj Arabiji boksa samo zbog novca.

“Ruiz se nije htio boriti u Britaniji. On misli da je to nepravedno, a ja mislim da AJ ne želi nikakve izgovore. Želi da on bude siguran da ga je pobijedio pošteno. Mislim da Anthony Joshua ne radi ovo kako bi pokupio lovu jer se bliži kraj. Mislim da mu ide dobro. Što se tiče rizika, rizik je u ovoj borbi još veći s obzirom da se održava na neutralnom terenu. Divim mu se zbog toga.”

“Kad zaboravite kontroverze, rasprave, znatiželju i dođete do same borbe, to je najveća borba u boksu. Borba u kojoj Anthony Joshua pokušava vratiti svoje pojaseve svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i održava se u Saudijskoj Arabiji. To će biti priredba koja će vam oduzeti dah i koja će ući u povijest.”

457
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije