Autor: mi
Datum objave: 11.05.2018


Hearn potpisao ugovor vrijedan milijardu dolara za pohod na Ameriku

Matchroom Boxing potpisao je ugovor sa streaming servisom DAZN za nevjerojatnih milijardu dolara.

Ovo je najveći ugovor u povijesti boksa. Po njemu, britanska kompanija organizirat će 16 priredbi u SAD-u koje će se moći gledati preko DAZN-a, a platforma će prikazivati i njihove britanske priredbe.


Iznos od  milijardu dolara podijeljen  je na 8 godina koliko je trajanje ugovora.

Eddie Hearn iz Matchrooma vjeruje da je ovo početak niza promjena u načinu na koji se boks 'konzumira' i označava početak kraja pay-per-view sustava koji funkcionira u Americi.

"HBO i Showtime su dva najveća igrača u Americi, a mi imamo veći godišnji budžet od njih. Ovo je najveći posao u povijesti boksa" rekao je Hearn.

DAZN se nada postati 'Netflix sporta', a Hearn da će proširiti svoj tim boksača.

Planira imati 30 boksača u svom timu, a za pohod na Ameriku planira u svoje redove dovesti Deontaya Wildera, Mikeya Garciju, Adriena Bronera, Errola Spencea i blizance Jermella i Jermalla Charla.

"Ovo je povijesni trenutak za Matchroom i boks. Od početka naše ekspanzije na SAD tražili smo partnera koji dijeli našu viziju i koji nam može dati dovoljno datuma i novca kako bi izgradili najjači tim u svijetu boksa i odveli ih na viši nivo" dodao je Hearn.

"Ovo je ostvarenje scenarija iz snova za nas. Možemo izgraditi strašan tim boraca i isto tako staviti svoj znak na priredbe, od produkcije, do talenata do doživljaja u areni. Naš cilj je od DAZN-a napraviti dom boksa i s 32 već potvrđene priredbe za Veliku Britaniju i za SAD na dobrom smo putu. Ameriko - zaista smo stigli. Neka zabava počne."

Hearn, između ostalih, vodi i karijeru WBA, WBO, IBF i IBO prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue.


541
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije