Autor: mi
Datum objave: 07.10.2019


Hearn: Golovkin se borio bolestan; GGG: Malo sam izgubio fokus, sada znam što mi treba

Gennady Golovkin u 'Meki boksa' ponovno je postao svjetski prvak u srednjoj kategoriji.

37-godišnji Kazahstanac u njujorškom Madison Square Gardenu teško izborenom pobjedom protiv Sergiya Derevyanchenka osvojio je upražnjene IBF i IBO naslove.


 GGG je Ukrajinca rušio već u prvoj rundi. Zatim je otvorio i posjekotinu iznad njegovog oka, ali Derevyanchenka to nije zaustavilo već je do kraja borbe više puta doveo Golovkina u tešku situaciju.


Na kraju je Kazahstanac slavio jednoglasnom odlukom sudaca 115-112, 115-112, 114-113.


Eddie Hearn, koji surađuje s Golovkinom, nakon meča je izjavio da je GGG bio bolestan cijeli tjedan uoči ulaska u ring.


"Kakva borba. Ovo je bila jedna od najbolji borbi koje sam vidio. Bilo je brutalno" izjavio je Hearn.


"Mislim da je Derevyanchenko bio nevjerojatan. On to neće reći, ali Gennady je bio bolestan praktično cijeli tjedan i mučio se s tim, ali je šutio. On to neće reći, ali ja hoću. Derevyanchenko zaslužuje svo poštovanje ovog svijeta zbog onoga što je priredbio Gennadyju, ali ne mogu zamisliti kako se on osjećao. Pokazao je toliko srca iako je Derevyanchenko bio briljantan".


Golovkin nije tražio izgovore. Iako cilja na treću borbu s Canelom rekao je da je spreman na revanš s Ukrajincem.


"Želim se puno zahvaliti svom protivniku. Odradio je sjajan posao. Poštujem njegov tim. Rekao sam vam da on jako čvrst tip. Ovo je veliko iskustvo za mene" rekao je Golovkin.

"Sada shvaćam da mi je treba više toga. Fokus je na boksu. Ovo je bila teška borba. Trebam još malo poraditi na nekim stavrima. Moram biti jači u kampu. Ozbiljniji. Moram naporno raditi. Treba mi malo više fokusa".


"Ovo je loš dan za mene, a velik za Sergiya i njegov tim. Sada točno znam što mi treba. Malo sam izgubio fokus, Sergiy je bio spreman i poštujem ga. Pokazao je ogromno srce. Rekao sam mu: Sergiy ovo je bila najbolja moguća borba za mene. Ogromno iskustvo. Maksimalno razaranje. Revanš? Apsolutno. To je velika borba za DAZN i za ljude. Ja sam spreman. Ja sam boksač, spreman sam na sve."
Foto: Ed Mulholland

706
Kategorije: Boks
Tagovi: , Sergiy "The Technician" Derevyanchenko
Najpopularnije
Najnovije