Autor: mi
Datum objave: 04.06.2019


Hearn: Apsolutno nema nikakve istine u tome da je Joshua bio teško ozlijeđen na sparingu

Dva dana nakon poraza od Andyja Ruiza i gubitka naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Anthony Joshua aktivirao je ugovornu klauzulu za revanš.

“Nakon sastanaka s Anthonyjem Joshuom, (glavnim trrenerom i bivšem izazovačem za naslov u srednjoj kategoriji) Robertom McCrackenom i menadžmentom u New Yorku, danas smo aktivirali ugovornu klauzulu za revanš s Andyjem Ruizom Juniorom. Borba će se održati u studenom ili prosincu, a uskoro ćemo objaviti lokaciju” objavio je Matchroom Boxing


29-godišnji Britanac u njujorškom Madison square Gardenu je doživio prvi poraz u karijeri tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Nakon što je u trećoj rundi postao prvi boksač koji je rušio Ruiza, AJ se do kraja te iste runde dva puta našao na podu. Meč je prekinut nakon što je bio u nokdaunu još dva puta u sedmoj rundi.

Nakon borbe su se pojavile razne spekkulacije. Vjerojatnost tih priča se povećala nakon što se društvenim mrežama proširila reakcija Joshuinog oca nakon poraza. Dok je Ruiz davao pobjednički intervju, u pozadini se mogao vidjeti Robert Joshua kako bijesno kreće prema Eddieju Hearnu i njegov sin ga je morao odvratiti od tog nauma.

Vidjelo se kako boksač pokušava smiriti oca i govori da je on taj koji se bori. World Boxing News je objavio da je Joshua bio ozbiljno ozlijeđen tijekom priprema za američki debi. U članku se tvrdi da je Joshua završio u teškom nokdaunu tijekom sparinga s Joeyem Dawejkom (19-7-4, 11 KO).

Njegov otac navodno je želio da se otkaže borba 1. lipnja, a njegove želje su ignorirane.


“Apsolutno nema nikakve istine u tome da je Joshua bio teško ozlijeđen na sparingu. Uoči borbe nije bilo nikakvih zdravstvenih briga. Najveća briga bio je ječmenac na oku” izjavio je Hearn.

“Kad ga je Joshua pogodio kombinacijom u trećoj rundi, a bila je to nevjerojatna kombinacija, mislio sam ovo je gotovo. Nagazit će na gas i završiti ga. I devet od deset puta to bi se i dogodilo zato jer je Joshua jedan od najboljih finišera.”


"Ali, primio je jak udarac, a razlika između Ruiza i većine drugih teškaša bila je ta što se Ruiz nakon nokdauna odlučio potući. Zaključio je da ako će biti nokautiran da će otići mašući. Mnogi bi se stisnuli uz užad i pokrili se. To je bio i Joshuin najveći problem u sedmoj rundi. Umjesto da se pokrije on se išao tući. I zato je meč prekinut. Mislim da je on mislio da još nema puno energije u spremniku i da mora krenuti.”


“Mislim da nije znao gdje se nalazi. Bilo je lako reći: Što to radi? Ali, on nije bio sav svoj. Ispljunuo je gumu kako bi došao do malo zraka, ali je jedva stajao na nogama. Jedva se ustao i nije rekao sucu da ne želi nastaviti, ali je imao taj stakleni pogled u očima i borba je bila gotova. Volio bih reći da se radilo o preranom prekidu, ali on nije pokušavao nastavti. Nije znao gdje je.”


“AJ mora pobijediti u revanšu. To je borba koja nosi ogroman pritisak. Ovo je sve ili ništa za njega. Mora pobijediti. Uoči borbe sve se činilo u redu. Andy Ruiz je zasluženo pobijedio. Bio je bolji.”Foto: PA
709
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije