Autor: mi
Datum objave: 08.06.2019


Hearn: Ako izgubi revanš to ne znači kraj Joshuine karijere, ali to vas tjera da se zapitate o nastavku

Počeli su pregovori za revanš između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza.

Meksikanac je proteklog vikenda u New Yorku iznenađujuće porazio Joshuu prekidom u sedmoj rundi i postao novi WBA, WBO, IBF i IBO prvak.


29-godišnji Ruiz izjavio je da su razgovori za novi susret počeli i da želi 50 milijuna dolara za meč u Britaniji, ali je i naznačio da su pregovori u tijeku i da njegova izjava nije ultimatum.

Ova izjava iako je dobila dosta pažnje nema veću vrijednost od samog izazivanja pažnje jer Ruiz ima ugovor po kojemu je dužan revanš, tako da se ni Joshuin promotor Eddie Hearn nije previše obazirao na to i zna da je to samo pregovaračka taktika.

Meksikanac nije bio obvezni izazivač, već ga je Joshuin tim odabrao za protivnika nakon što je Jarrell Miller pao na doping testu.

Druga borba bi se trebala održati u studenom ili prosincu, a Hearna više brine pritisak pod kojim je Joshua.

I sam AJ je prije ove borbe izjavio da se sve teže nosi s pritiskom i zahtjevnim trening kampovima.


"Toliko je pritiska u revanšu, ako izgubi drugi put njegova karijera neće biti na sjajnom mjestu" izjavio je Hearn za BBC Sport.

"Izgubio je naslove i ima ih priliku vratiti. Ako izgubi revanš to ne znači kraj karijere, ali to vas tjera da se zapitate o nastavku karijere i taj trenutak bi došao puno prije nego smo očekivali. Ishod revanša sigurno nije izvjestan."

"Ruizovo samopouzdanje je do neba. AJ-evo vjerojatno neće biti isto.  Mislim da je vjerojatno imao previše samopouzdanja. Ono što smo vidjeli je jedan od najvećih šokova u povijesti teške kategorije. Ali vidjeli smo i sjajnu borbu. Sada je sve na Anthonyju."


Hearn je za Fight Hub rekao da bi lokaciju za revanš trebali saznati u iduća dva tjedna, te da mu je Joshua rekao da ne bi imao ništa protiv da se borba opet održi u Madison Square Gardenu iako je najizglednije da će se revanš održati u Britaniji.
Foto: Ed Mulholland

1082
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije