Autor: mi
Datum objave: 15.11.2018


Haye: Usyk protiv Wildera i Joshue ne bi mogao primati udarce kao od Bellewa

David Haye iz vlastitog iskustva zna kako je biti svjetski prvak u lakoteškoj, podići kilažu i postati svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Umirovljeni Britanac 2009. većinskom odlukom sudaca protiv Nikolaja Valueva osvojio je WBA naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. 


189 centimetara visoki Britanac za taj meč težio je samo 98 kilograma, dok je 213 centimetara visoki Rus imao 143 kilograma, odnosno 45 više od Hayea.

'Hayemakerov' savjet Usyku je da poboljša obranu. On je u posljednje dvije borbe u karijeri izgubio nokautom upravo protiv Tonyja Bellewa, kojeg je Ukrajinac nokautirao prošle subote u Manchesteru.


Kaže da do te borbe nije smatrao da Usyk ima problema s obranom. Usyk je dobro podnosio najbolje Bellewove udarce, ali Haye smatra da kad bi ga tako pogodili veći teškaši poput Anthonyja Joshue ne bi se dobro proveo.


"Pokazao je da posjeduje vještinu. Ali, udarci koje je primao protiv Bellewa... ne bi želio takve udarce primati od Joshue ili Deontaya Wildera. Obrana mu nije išla glatko kao što sam pretpostavljao. Primao je udarce iz kontre, primao je udarce s distance. Čeka ga puno posla. Fizički, on to može. Moguće je. Ja sam to uspio, Evander Holyfield isto."

"Nas dvojica smo jedini borci u povijesti koji su se podigli iz cruiserweighta kao prvaci i postali svjetski prvaci u teškoj kategoriji. Po meni, to je težak zadatak, posebice zato što su današnji teškaši tako veliki, tako eksplozivni, mladi i na svom vrhuncu. Joshua s 29 godina nije star borac. Nije to kao kad je John Ruiz držao titulu. Možda bi mogao pobijediti taj tip borca. Ali za pobijediti Deontaya Wildera ili čak nekoga poput Tysona Furyja trebat će mu nešto spektakularno."Foto: Action Images

696
Kategorije: Boks
Tagovi: David Haye, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije