Autor: mi
Datum objave: 05.01.2020


Haye o povlačenju: Ne radi se o snazi ili kondiciji, radi se o tome koliko se vaše tijelo može boriti. Jednom kad se taj plamen ugasi gotovo je zauvijek

David Haye kaže da je znao da mu je karijera gotova već u prvoj rundi revanša s Tonyjem Bellewom.

Bivši svjetski prvak u cruiserweightu i teškoj kategoriji prvi se put umirovio nakon što je 2012. nokautirao Derecka Chisoru. Razlog su bili problemi s ozljedama, a vratio se 2016. nokautiravši na brzinu Marka de Morija i Arnolda Gjergjaja.


U ožujku 2017. ušao je kao favorit u prvi dvoboj s Bellewom koji se za tu borbu podigao iz lakoteške kategorije. Tijekom meča Haye je ozlijedio Ahilovu tetivu i njegov kut je prekinuo meč u 11. rundi nakon što ga je Bellew udarcima izbacio iz ringa.


Revanš u svibnju 2018. je završio ranije, u petoj rundi, a Haye kaže da je bio svjestan da je gotov već na samom početku.


„Nakon jedno 35 sekundi prve runde druge borbe s Tonyjem Bellewom znao sam da je to to” izjavio je za The Daily Star.


„Osjećao sam da ništa nije u redu, bilo je stvarno čudno. Nisam imao osjećaj da sam u boksačkom meču, bilo je stvarno čudno. Nekako sam se držao i nadao da će nekako kliknuti kako bi trebalo, a to se nije dogodilo u nijednom trenutku.”


„Čak i u početnim rundama, rundama koje sam dobivao, osjećao sam da se mučim sa svime što sam radio. Vidio bih prilike tek nakon što su prošle, dok bih ih prije vidio na vrijeme i iskoristio to. Došao sam do točke da nisam mogao vidjeti na vrijeme i da sam kasnio. U situacijama u kojima bih obično kontrirao primao sam udarce. Da budem brutalno iskren nikad prije nisam imao taj osjećaj. Drago mi je da je završilo tako uvjerljivo da mi jednog dana ne bi palo na pamet da bih možda mogao sljedeći put biti malo bolji. Da se ne zavaravam mišlju da nisam ozlijedio Ahilovu tetivu da bih bio bolji.”


„Znao sam da je to to. Sjećam se da sam osjećao da sam dao sve od sebe koliko je ljudski bilo moguće. Dao sam sve od sebe, dao sam si svaku priliku, bio sam zdrav, bio sam jak, bio sam fit – ali tu se ne radi o snazi ili kondiciji, radi se o tome koliko se vaše tijelo može boriti. Jednom kad se taj plamen ugasi gotovo je zauvijek” završio je 39-godišnji Britanac.


Haye je 2007. pobijedivši prekidom Jean-Marcka Mormecka osvojio WBA i WBC naslove u cruiserweightu. Dvije godine poslije pobjedom protiv Nikolaja Valueva osvojio je WBA naslov u teškoj kategoriji.978
Kategorije: Boks
Tagovi: David Haye
Najpopularnije
Najnovije