Autor: dh
Datum objave: 09.01.2021


Haney: Želim se boriti protiv Lopeza za apsolutnog prvaka

Haney ima ugovor s Matchroom Boxingom i razmišlja prijeći u poluvelter kategorijuAmerički profesionalni boksač Devin Haney je 7. studenog prošle godine pobijedio Kubanca Yuriorkisa Gambou i obranio naslov WBC-ova prvaka. 


Haney ima ugovor s Matchroom Boxingom i razmišlja prijeći u poluvelter kategoriju. 


No prije toga želio bi imati još nekoliko velikih borbi, posebno je istaknuo Teofima Lopeza, koji ima IBF, WBA (Super), WBO i The Ring pojas prvaka.

- Želim se boriti protiv Teofima Lopeza za sve pojaseve, neka to bude meč za apsolutnog prvaka. Meni nije lako spustiti se na 61,5 kilogram. Sve je teže, ali za neku od tih većih borbi to bih učinio i ostao u lakoj kategoriji - istaknuo je Devin Haney i dodao:


- No, ne budem li mogao dobiti borbu protiv nekoga od preostale velike trojice, Lopeza, Davisa ili Garcije, prijeći ću u višu kategoriju.

Ryan Garcia i Gervonta Davis mogli bi se uskoro naći zajedno u ringu, a prve pregovore potaknuo je Mike Tyson u svom HotBoxin podcastu.

No nitko ne bi imao ništa protiv da se dogovori meč između Lopeza i Haneya koji u svoje, vlasništvu drže najvažnije pojaseve, a njihova bi borba bila za apsolutnog prvaka u lakoj kategoriji. 


Posljednji apsolutni prvak bio je Pernell Whittaker, koji je 1990. godine držao WBC, IBF i WBA pojas.


Foto: Screenshot (YouTube)

115
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije