Autor: mi
Datum objave: 06.08.2018


GSP: Zanima me borba s pobjednikom meča McGregor-Nurmagomedov

George St. Pierre odmah nakon osvajanja upraznio je naslov UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji.

Bivši prvak u velteru već je prije napomenuo da bi se mogao pokušati spustiti na 70 kilograma i osvojiti naslov prvaka i u trećoj težinskoj kategoriji.

37-godišnji Kanađanin u intervjuu za australski Submission Radio izjavio je da bi bio spreman boriti se prije kraja godine.

UFC 230 održava se 3. studenog u New Yorku, a UFC 231 8. prosinca u Torontu. Nijedna od tih priredbi još nema glavnu borbu večeri.

"Studeni? Da. Također, tu je i Toronto u prosincu. Ono što me uzbuđuje je pitanje kako mogu popraviti svoju ostavštinu? To je na prvom mjestu. A tu je i novac. Ali, naslijeđe je na prvom mjestu, novac je već tu."

"Bio bih zainteresiran za borbu s pobjednikom meča McGregor-Nurmagomedov. To je situacija u kojoj svi dobivaju. To će pojačati moju ostavštinu, a i novac bi bio dobar - to će biti velika borba. No, borio sam se na 77 kilograma i upraznio naslov. Borio sam se na 84, upraznio naslov. Ne vjerujem da će mi UFC dopustiti da se borim za naslov i u kategoriji do 70 kilograma. Bit će u strahu da ponovno ne upraznim naslov i ostavim kategoriju u ruševinama."


"Mislim da bih se mogao spustiti na 70. Nisam nikad pokušao, nisam fan velikog skidanja kilograma, ali ako mi to dopuste? Ne znam."


"Ako bih se morao kladiti, ako bih morao staviti kuću, stavio bih ju na Khabiba. Khabib nikad nije izgubio Conor je. Gubio je u parteru, a tu je Khabib najjači."

Rekao je da ga je UFC kontaktirao u vezi borbe s Nateom Diazom u rujnu, ali nije bio zainteresiran iz niza razloga. Diaz će se na UFC-u 230 boriti s Dustinom Poirierom, a GSP je pobijedio njegovog brata Nicka 2013.

"Pobjeda protiv Natea Diaza ništa ne doprinosi mom naslijeđu, već me vide kao pobjednika. A ako pobijedim reći će da sam bio sildžija zato jer sam istukao i njegovog starijeg brata. Što se tiče novca, zarada bi bila velika jer je Nate Diaz veliko ime. Ali, meni trebaju protivnici koji će učvrstiti moje naslijeđe. U fazi sam karijere kad mi je preostalo još samo par borbi, ako se vratim."

"S 40 godina ću sigurno biti gotov. Sigurno. Neću se boriti u kavezu s 40 godina. Tada ću već biti odrastao čovjek. To će biti iza mene bez obzira što se dogodi."
Foto: USA Today


543
Kategorije: MMA
Tagovi: Georges St Pierre, Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije