Autor: mi
Datum objave: 27.05.2017


GSP: UFC je znao da se ne mogu boriti na ljeto, ali su inzistirali da odradim pressicu s Bispingom

George St. Pierre ima dobar razlog zbog odgađanja povratka.

Tijekom intervju u Montrealu bivši UFC-ov prvak u velteru izjavio je da se zbog ozljede oka nije mogao boriti s Michaelom Bispingom  za pojas u srednjoj kategoriji ovog ljeta. UFC ga je nagovorio da sudjeluje na press konferenciji za borbu za koju su znali da se neće uskoro dogoditi.

“Morao sam na operaciju i treba više vremena. UFC je bio svjestan toga. Znali su da se iz zdravstvenih razloga ne mogu boriti na ljeto, ali su i dalje inzistirali da odradim press konferenciju s Michaelom. Moj tim i ja nismo bili uzbuđeni zbog toga. Željeli smo borbu s Michaelom, ali nismo to odmah željeli objaviti. Ali oni su iz poslovnih razloga požurili s objavom”.


UFC-ov predsjednik govorio je tada da bi se borba trebala održati u srpnju. Kad je GSP napomenuo da neće biti spreman do tada White je rekao da gubi borbu za naslov i da je Yoel Romero sljedeći izazivač. Zbog svih negativnih komentara koji su uslijedili Kanađanin je odlučio otkriti razloge zbog kojih odgađa povratak, iako su mu savjetovali suprotno.


“Većina ljudi misli da se ne želim boriti na ljeto… pravi razlozio su medicinske prirode. Odličnog sam zdravlja, to je sitnica, ali potrebno je vrijeme kako bi zacijelilo. Ne mogu početi sparirati prije rujna što znači da borba ne može biti prije listopada.”

Bisping, koji se pojavio u novoj sezoni Twin Peaksa, se također sporo oporavlja od operacije koljena, pa ni on ne bi bio spreman za ljeto. Tako će se Romero i Robert Whittaker boriti za privremeni naslov. GSP se i dalje želi boriti s Britancem bez obzira što se događalo poslije ljeta.“Uvijek sam govorio da ako se vratim treba mi borba koja će me uzbuditi. Ideja o borbi s Bispingom me uzbuđuje, a isto i on misli. Mislim da mi za povratak treba borba koja će me podići. On je  prvak u težoj kategoriji, to je uzbudljivo i diže me.”


“Svi se žele boriti sa mnom jer znaju da mogu zaraditi dvostruko više nego protiv nekog drugog zato jer ja prodajem puno PPV-a. Ja također znam da kad se pristanem boriti protiv nekoga da mu donosim veliku zaradu. Iako mi se Bisping ne sviđa zbog svog stava, divim mu se kao sportašu. On je jedan od sportaša koji se žrtvovao i dao svoje za ovaj sport. I on je jedan od sportaša koji je imao hrabrosti ustati protiv dopinga u ovom sportu.”Dana White objavio je da će se St. Pierre kada se napokon vrati boriti za pojas u velteru.


Foto: Mike Sloan

718
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Georges St Pierre, Michael Bisping
Najpopularnije
Najnovije