Autor: mi
Datum objave: 13.11.2017


GSP poklanja sve svoje pojaseve: Radim ovo da bih uživao u trenutku

Georges St. Pierre nema punu sobu UFC-ovih pojaseva, kako bi bilo logično pomisliti.

 Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena osvojene pojaseve poklanja bližnjima.

Tako je bilo i nakon posljednje borbe kada je postao prvak u srednjoj kategoriji.


"Od početka, svaki pojas koji bih osvojio dao bih nekome tko je bio tu kad mi je bila potrebna pomoć. Svoj prvi pojas poklonio sam majci, zato jer je moja majka bila ta koja mi je bila najvažnija. Zatim sam ga dao Firasu (Zahabi, trener), a potom Johnu (Danaher). Poklanjao sam ih različitim ljudima koji su bili sa mnom od početka."


36-godišnji Kanađanin pobijedio je u 13 borbi za naslov u UFC-u, ali s vremenom mu je promocija prestala davati pojaseve nakon obrana titula prvaka u velteru.


"Nakon nekog vremena prestali su mi davati pojaseve za obranu naslova u velteru, tako da nisam imao što poklanjati."


Novi pojas prvaka u srednjoj kategoriji poklonio je svom dugogodišnjem treneru hrvanja.

"Sad kad sam osvojio novi pojas, dali su mi pojas prvaka u srednjoj kategoriji i dao sam ga Victoru Zilbermanu koji je bio moj hrvački trener više od 15 godina. Kad sam mu poklonio pojas - on je bivši hrvač iz SSSR-a, mislim da je to bilo prvi put da sam ga vidio nasmijanog i to me jako usrećilo."


St. Pierre je jedan od posljednjih MMA boraca koji utjelovljuje duh tradicionalnih borilačkih vještina i kaže da bit borilačkih vještina za njega nikad nije bio osvajanje pojaseva i titula.

"Razlog zbog kojeg sam se vratio nije bio taj što mi treba novac, htio sam se vratiti zato jer znam da sam na vrhuncu i znao sam da želim stvarati povijest. Nisam to učinio nužno zbog pojasa, učinio sam to zbog svog naslijeđa."


"Učinio sam to kako bih mogao uživati u sjećanju na taj trenutak koji će ostati sa mnom cijelog mog života. Pojas je samo simbol. I to je lijepo, predstavlja naporan rad i predanost, ali on može biti uništen ili ukraden. Sjećanja koja čuvam, ono što sam učinio na UFC-u 217, to mi nitko nikad neće moći uzeti."


"To je nešto što ću zadržati do kraja života. Možda ću jednog dana u životu prolaziti kroz nešto negativno i tada ću moći sjesti i prisjetiti se tog trenutka i to će mi vratiti osmijeh na lice. O tome se tu radi i to puno ljudi ne razumije. Radim ovo da bih živio i uživao u trenutku."


686
Kategorije: MMA
Tagovi: Georges St Pierre
Najpopularnije
Najnovije