Autor: mi
Datum objave: 07.09.2017


Golovkin: Pound-for-pound ljestvica nije ozbiljna, ozbiljnije je to što sam u zadnjih pet godina uništavao svoje protivnike

Gennady Golovkin u emisiji 24/7 HBO-a posvećenoj njegovoj borbi s Canelom iznio je svoje mišljenje o pound-for-pound ljestvici i njegovom mjestu na njoj.

- Vi ste prvak svijeta u srednjoj kategoriji. Mnogi misle da ste #1 P4P. Bi li pobjeda protiv Canela potvrdila taj status?


"Za mene ta ljestvica nije ozbiljna, ta pound-for-pound. Ima mnogo sjajnih boraca. Ono što je ozbiljnije, po meni, je to što sam u zadnjih pet godina uništavao svoje protivnike, a Canelo je učinio isto. Ne znam tko nam je blizu u srednjoj kategoriji. Ne znam tko je broj, dva, broj tri, četiri. Znam da je taj Canelo poseban. On je superzvijezda, On je nacionalni idol i heroj."

"Za mene je to puno veće od pound-for-pound ljestvice. Pound-for-pound znači samo da jedan tip kaže: Taj i taj je broj 1, a drugi kaže: Ne, meni se više sviđa ovaj drugi. Po meni to nije ozbiljno. Ovo je moja najveća borba. Ova borba je stvarna jer se u njoj dobiva rat. Tu se radi o ulasku u boksačku povijest. Radi se o naslovu prvaka svijeta."


1028
Kategorije: Boks
Tagovi:
Najpopularnije
Najnovije