Autor: mi
Datum objave: 13.06.2018


Golovkin odbio finalnu ponudu za revanš s Canelom vrijednu 30 milijuna dolara

Golden Boy Promotions sinoć je uputio ultimatum Gennadyju Golovkinu za prihvaćanje ponude za revanš s Canelom.

Dali su mu 24 sata da prihvati podjelu u omjeru 57.5-42.5 za Meksikanca što je značajno izdašnije nego je Golovkin već prihvatio za otkazani revanš za naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji planiran za 5. svibnja. Tada je prihvatio podjelu 65-35 u korist Saula Alvareza.

 

Kazahstanac je zbog Canelovog pada na doping testu tražio podjelu pola-pola.
Oscar De La Hoya izjavio je da je ovo bila finalna ponuda i da se više nema o čemu razgovarati.


"Ništa od borbe. Neće biti borbe. Mi želimo borbu. Golovkinov promotor Tom Loeffler želi ovu borbu. Očito, jedina osoba koja ne želi ovu borbu je GGG. Fanovi žele ovu borbu. Pognuli smo se za njega i ponudili još više, ali on ne popušta tako da ništa od borbe. Ovo je sto posto sigurno. Neće biti borbe" rekao je De La Hoya za ESPN.


Na ESPN.com-u je objavljeno da Golden Boy ipak ima još jednu ideju kako bi spasili posao s Kazahstancem.


Nakon Canelovog pada na doping testu i suspenzije, Golovkin je pobijedio Vanesa Martirosyana, bivšeg izazivača u polusrednjoj kategoriji koji se nije borio gotovo 2 godine i pritom zaradio 1.2 milijuna dolara.


Nova ponuda Golden Boya ipak nije bila dovoljna za Golovkina iako bi to bila najunosnija borba ove godine. 36-godišnji WBC, WBA i IBO prvak po toj ponudi bi mogao zaraditi oko 30 milijuna dolara ako prodaju dovoljno PPV-a.


Golden Boy se okrenuo Danielu Jacobsu za borbu s Canelom, ali Amerikanac je nezadovoljan početnom ponudom. Međutim, njegov promotor Eddie Hearn i menadžer Keith Connolly voljni su nastaviti pregovore kako bi dogovorili borbu za 15. rujna.


Alvarezu suspenzija ističe sredinom kolovoza.

Ne zna se koji će biti sljedeći Golovkinov potez ako zaista ne dođe do revanša. IBF mu je nedavno oduzeo naslov svjetskog prvaka zato što nije dogovorio borbu s obveznim izazivačem Sergiyjem Derevyanchenkom. Obvezni izazivač WBC federacije je Jermall Charlo.

Foto: Ed Mulholland

529
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije