Autor: mi
Datum objave: 29.01.2016


Golovkin neće pregovarati s Canelom oko težine

Najveća prepreka u dogovoru za meč za ujedinjenje naslova WBC-ova prvaka u srednjoj kategoriji je težina.

Iako bi se trebalo podrazumijevati da će se meč održati na težini kategorije do 72.5 kilograma, to u današnjem boksu nije tako. Niz mečeva za naslov na dogovorenoj težini postao je trend, pogotovo u srednjoj kategoriji. Miguel Cotto osvojio je WBC-ov naslov protiv Sergija Martineza u catchweightu od 72.1 kilograma. Sljedeća njegova borba s Danielom Gealeom bila je na 71.2, a protiv Canela na 70.3 kilograma.

Canelo je posljednje četiri borbe odradio na 70.3 kilograma, a prema ljudima koji brinu o njegovoj karijeri, u bližoj budućnosti nema se namjeru boriti na punoj težini srednje kategorije.


WBC je naredio Alvarezu da se na jesen bori s privremenim prvakom Golovkinom. U međuvremenu mu je dozvoljeno da 7. svibnja odradi dobrovoljnu obranu naslova. GGG koji je i WBA, IBO i IBF prvak svoju borbu ima 23. travnja.


Budući je Golovkin obvezni izazivač ne mora pristati na catchweight. Canelo bi se morao boriti s njim na punoj težini ili uprazniti naslov. 


Tom Loeffler, Golovkinov promotor iz K2 Promotionsa ne vidi razlog zbog kojeg bi se njegov boksač spuštao na nižu težinu s obzirom da je za vrijeme borbe Alvarez veći od svojih protivnika. Canelo smatra da će ako se borba održi na 72.5 kilograma Golovkin  biti u prenosti, iako mu ne smeta držati pojas prvaka svijeta na toj težini.

"Canelo je upravo osvojio naslov i rekli su da žele odraditi jednu obranu prije borbe s Golovkinom kako bi se ispromovirala borba. Tu smo trenutno. Dokumentirano je da se Canelo mora boriti s Golovkinom ili će mu WBC oduzeti titulu. Ono što mnogo ljudi ne shvaća je da se Canelo u biti bori teži od Golovkina. Ući će u ring s 80 kilograma iako će na vaganju biti lakši, tako da nije u nepovoljnom položaju ako se bori na 72.5 kilograma" izjavio je Loeffler za Sky Sports.

"Ne shvaćam kako se ti manji tipovi mogu smatrati neospornim prvacima srednje kategorije, za mene je smiješno da je netko u srednjoj kategoriji rangiran više od Golovkina. Oni se bore na svim tim dogovorenim težinama. U konkretnom slučaju, za našu borbu protiv Canela neće biti nikakvih pregovora oko težine. Bit će to dvojica prvaka u srednjoj kategoriji koji se bore na 72.5 kilograma. Ali, ako Canelo uprazni naslov i to postane dobrovoljna borba negdje u 2017., onda možemo razgovarati o svemu - novcu, lokaciji i težini.""Ali pod trenutnim uvjetima on mora braniti naslov u srednjoj kategoriji. Šanse su 50 posto da se borba održi. Mogli bi se odreći naslova jer se ne žele boriti s Gennadyjem, ali canelo je ponosni ratnik koji se nije morao boriti s Austinom troutom ili Erislandyjem Larom i dokazao je da se ne boji."
Foto: Rick Schultz

557
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije