Autor: mi
Datum objave: 07.02.2016


Glowackom zbog Usyka prijeti oduzimanje WBO naslova

WBO prvak u lakoteškoj kategoriji Krzysztof Glowacki (25-0, 16 KO) pod pritiskom je da se u prvoj obrani naslova sastane s obveznim izazivačem Oleksandrom Usykom (9-0, 9 KO), kojeg zastupa K2 promotions.

Glowacki će najvjerojatnije u travnju odraditi dobrovoljnu obranu protiv bivšeg IBF-ovog prvaka Stevea Cunninghama. Naslov je osvojio ljetos protiv dugogodišnjeg prvaka Marca Hucka. Tijekom borbe zadobio je ozljede šake i lakta i morao je na operaciju.

Direktor K2 za Ukrajinu, Alexander Krassyuk izjavio je da Glowacki obveznu obranu mora odraditi do sredine svibnja, a to će biti teško ako se u travnju bori s Cunninghamom. Ako ustraje na borbi s Amerikancem K2 će zahtijevati od WBO-a da mu oduzme naslov prvaka.


"Točno dva mjeseca prije isteka datuma za obveznu obranu, otprilike sredinom ožujka, prvak će primiti pismo od WBO-a kojim mu se naređuje da se mora boriti sa službenim izazivačem do sredine svibnja" rekao je Krassyuk.

"U slučaju da ne uspije dogovoriti borbu u tom vremenskom periodu, Glowackom će naslov biti oduzet. Stoga, on i njegov tim morat će donijeti tešku odluku ako namjeravaju ustrajati u odluci da se u travnju bore s Cunninghamom i izgube titulu zbog odbijanja obvezne borbe protiv Usyka."Foto: Naoki Fukuda

499
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije