Autor: mi
Datum objave: 11.06.2018


Garcia: Nakon Eastera jedino borba s Lomachenkom ima smisla

Dobra vijest je da su dvojica ponajboljih boksača svijeta u ovom trenutku odlučila ostati u lakoj kategoriji.

Hoće li se i naći u ringu ostaje pitanje, ali i Mikey Garcia (38-0, 30 KO) i Vasyl Lomachenko (11-1, 9 KO) ne izbjegavaju razgovor i međusobnom dvoboju.

WBC-ov prvak Garcia 28. srpnja u Staples Centeru u Los Angelesu bori se IBF-ovim prvakom Robertom Easterom. 30-godišnji Amerikanac se nakon pobjede protiv Adriena Bronera, te  osvajanja IBF-ovog naslova u poluvelteru u ožujku odlučio vratiti u kategoriju do 61.2 kilograma. 


"Borili smo se na 63.5 kilograma, ali oduvijek mi je u planu bio povratak u laku kategoriju. Jedina borba koja ima smisla je ona za ujedinjenje, a jedini koji je bio slobodan je Robert Easter" rekao je.


Garciji koji živi u obližnjem Oxnardu to će biti prva borba u Ls Angelesu od 2011. Zanimljivo, Lomachenko je također pronašao novi dom u Oxnardu.


"Sjajno je što ću imati priliku boksati za svoje fanove u južnoj Kaliforniji. Imat ću priliku ružiti im meč za ujedinjenje i ujedno najveću borbu svoje karijere."


No, borba koja sve zanima je ona s WBA prvakom Lomachenkom. Ukrajinac je proteklog tjedna imao operaciju ramena i u ring bi se trebao vratiti u prosincu. Garcia je zainteresiran za borbu s njim, ali prvo se mora posvetiti Easteru.


"U zadnjih godinu dana puno se priča o mojoj borbi s Lomachenkom. Ako pobijedim Roberta Eastera Juniora ujedinit ću naslove i jedina borba koja ima smisla nakon toga je s Lomachenkom."

Easter se mučio u posljnje dvije obrane naslova protiv Denisa Shafikova i Javiera Fortune i stoga je za borbu s Garciom potražio usluge trenera Kevina Cunninghama.


281
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije