Autor: mi
Datum objave: 02.08.2018


Garcia: Lomachenku nikad neće dozvoliti borbu sa mnom

Jedan od najintrigantnijih dvoboja u svijetu boksa je onaj između svjetskih prvaka u lakoj kategoriji Vasyla Lomachenka i Mikeya Garcije.

30-godišnji Amerikanac proteklog vikenda u Los Angelesu je pobjedom protiv Roberta Eastera ujedinio WBC-ov i IBF-ov naslov, a Ukrajinac je WBA prvak koji u prosincu planira meč za ujedinjenje s pobjednikom dvoboja između WBO prvaka Raya Beltrana i Josea Pedraze.

No, Garcia je uvjeren da ljudi koji vode Lomachenkovu karijeru neće dozvoliti dvostrukom olimpijskom pobjedniku borbu s njim.

Lomachenkov promotor je Top Rank, koji je vodio i Garcijinu karijeru. 2014. došlo je do spora zbog kojeg je Garcia dvije i pol godine izbivao iz ringa.

Boksač je tužio promotora i na kraju su se sporazumno rastali 2016.

Jedna od prepreka je što borci imaju ugovore s različitim televizijskim kućama - Lomachenko s ESPN-om, Garcija sa Showtimeom.

Šef Top ranka, Bob Arum, izjavio je da ako se Garcia neće boriti na ESPN-u i ako neće prihvatiti ponuđeni iznos od borbe neće biti ništa.

Zbog toga, Garcia je izazvao IBF-ovog prvaka u velteru Errola Spencea i voljan je podići se dvije težinske kategorije za tu borbu.

Tu je borbu lakše dogovoriti jer su obojica na Showtimeu i obojica surađuju s Alom Haymonom.

"Zainteresiran sam za Lomachenka. U lakoj kategoriji nema atraktivnijeg protivnika od njega, ali nisam nikad čuo Boba Aruma da je on za tu borbu. Bob neće dozvoliti ovu borbu i zašto bih ja tratio svoje vrijeme. Ali, ako su zainteresirani neka dođu porazgovarati sa mnom" rekao je Garcia za ESPN Deportes.

Garcia, unatoč protivljenju svog tima, ne boji se izazova koji predstavlja neporaženi Errol Spence Jr. (24-0, 21 KO).


"Pobijedio je Brooka i Lamonta Petersona. Ima tehniku, obranu, stas, ljevak je, jak, opasan, mladi prvak... Možda još nema takvo ime, ali ima kvalitete."

496
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije