Autor: mi
Datum objave: 07.01.2019


Garcia: Lomachenko govori da je spreman za borbu sa mnom, a nastavlja se boriti s drugim protivnicima

Mikey Garcia (39-0, 30 KO) podići će se dvije težinske kategorije kako bi izazvao također neporaženog Errola Spencea (24-0, 21 KO).

31-godišnji Amerikanac 16. ožujka u svom debiju u velteru izazvat će IBF-ovog prvaka u kategoriji do 66.7 kilograma i pokušati osvojiti naslov svjetskog prvaka u petoj težinskoj kategoriji.

"Trenutno ne postoji nitko tko bi me mogao više motivirati i tko je veći izazov od Errola Spencea i zato idem na njega. Želim svima dokazati da sam najbolji boksač ove generacije i ako ne budem u ovakvim borbama to mi neće biti priznato."


Spence treći put brani naslov i traži 12. uzastopni nokaut.

"Zbog toga sam htio Spencea i učinio sam sve kako bi došlo do te borbe. Zapravo, pregovori su tekli lako. Zahvaljujem i njemu i njegovom timu što su prihvatili izazov. Mogao je prihvatiti i druge borbe, ali zna da ovaj meč ima smisla za nas obojicu. Spence je zaista poletio i postao čudovište u ovoj kategoriji. Zato sam i rekao: Idemo na njega. U svojoj glavi ne vidim da gubim ovu borbu. U glavi sam već puno puta pobijedio u ovoj borbi."


Garciju su pitali zašto se nije borio s Vasylom Lomachenkom jer je to jedna od najzanimljivijih borbi u svijetu boksa trenutno. Dvostruki olimpijski pobjednik u prosincu je svladao Josea Pedrazu i WBA naslovu u lakoj kategoriji dodao i njegov WBO pojas.

"Zaista mislite da sam mogao dobiti borbu s Lomachenkom? On izgovara moje ime od borbe s Nicholasom Waltersom 2016. Govori da je spreman za borbu sa mnom, a nastavlja se boriti s drugim protivnicima. Upravo se borio s Pedrazom. Mislim, mogao je izabrati i mene za svoju borbu za kraj godine. S obzirom na moju prošlost s Top Rankom mislite li da ću sjediti i čekati sa strane da dođe do te borbe ili ću nastaviti dalje sa svojom karijerom i tražiti veće izazove?"

Lomachenka i WBO prvaka u velteru Terencea Crawforda promovira Top Rank s kojim se Garcija rastao nakon dvogodišnjeg spora.

"Zanima me i borba s Crawfordom, ali je li to zaista moguće? On se može nastaviti boriti s tipovima poput Collaza, Josea Benavideza, Hanka Lundyja i Johna Moline, dok ja lovim slavu. Bih li se volio boriti s njim? Odgovor je da. Ali, on ima nekoga kome mora odgovarati. On ima šefa kojem odgovara i koji mu bira borbe. Ja tražim najveće moguće borbe i dogovaram ih. Što se tiče ciljeva u karijeri ja sam na višoj razini od njega. Ne znam o čemu on razmišlja."


"On može reći da se želi boriti s ovim ili s onim, ali ne odlučuje on. Svi mogu imati velika usta, ali oni ne dogovaraju borbe. Ja ostvarujem ono što govorim. Terenceu moram odati priznanje što se tiče njegove vještine, zato jer ima vrhunsku tehniku i vještinu za vrhunske izvedbe. Ima veliku inteligenciju. Može se boriti i iz desnog i iz lijevog garda. Može izmjenjivati udarce ako mora, ali kad se radi o izboru protivnika... Njegovi protivnici su za 3+, -4 u najboljem slučaju. Najbolji protivnik s kojim se ikada borio je Yuriorkis Gamboa, a on je niski, napuhani borac perolake kategorije."


Garcia je u zadnje četiri borbe osvojio WBC-ov naslov nokautom protiv Dejana Zlatičanina, a zatim jednoglasnom odlukom pobijedio bivšeg svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije Adriena Bronera, pa IBF-ovog prvaka u poluvelteru Sergeja Lipinetsa, te IBF-ovog prvaka u lakoj kategoriji Roberta Eastera.

"Mnogi su sumnjali u mene kad sam se borio s Dejanom, to je bila moja tek druga borba nakon dvije i pol godine stanke, a on je nokauter. Mnogi novinari mi nisu davali nikakvu šansu i mnogi su prognozirali Dejanovu pobjedu. Njega je čak i Jorge Linares izbjegavao i upraznio WBC-ov naslov jer se nije htio boriti s njim. Kad sam se borio s Bronerom govorili su da je prevelik, prejak i prebrz, da sam premal, da nisam dovoljno brz. Prije nego sam se borio s Easterom govorili su da ga izbjegavam. Kad sam ih sve pobijedio počeli su govoriti da sam ih i trebao pobijediti, da su oni loši ili slično."


"Spence je treći neporaženi prvak zaredom s kojim se borim - Lipinets, Easter i sada Spence. Možemo tu uračunati i Dejana koji je također u vrijeme naše borbe bio neporažen. Na kraju će mi odati priznanje koje zaslužujem. Prije borbe mogu govoriti što hoće, ali nakon borbe promijenit će mišljenje."

327
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Terence Crawford, Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije