Autor: mi
Datum objave: 28.11.2017


Fury: Wilder se jako popravio, noakutirat će Joshuu

Neporaženi bivši svjetski prvak Tyson Fury (25-0, 18 KO) vjeruje da je Deontay Wilder (39-0, 38 KO) jako napredovao posljednjih godina.

Nakon što je priredio iznenađenje protiv Vladimira Klička u studenom 2015. mislilo se da je blizu Furyjeva borba s Wilderom za ujedinjenje naslova. Čak su imali i susret licem u lice u ringu u Brooklynu prošlog siječnja.

Ta je mogućnost propala nakon što je Fury upraznio preostale naslove kako bi se posvetio borbi s depresijom.

Trenutno najveća moguća borba u teškoj kategoriji je okršaj između WBC-ovog prvaka s jedne i WBA, IBF i IBO prvaka Anthonyja Joshue (20-0, 20 KO) s druge strane.

Fury vjeruje da je Wilder talentiraniji boksač i misli da bi nokautirao njegovog sunarodnjaka.


'Kralj Cigana' na Joshuu gleda kao na prerazvikanog borca s previše mišića koji nije dovoljno pokretan u ringu. Uz to, među onima je koji sumnjaju u Joshuinu bradu.

"Wilder se jako popravio, vraški puno. Mislim da je sjajan udarač i dobar boksač, uz to ima nezgodan stil" izjavio je na White Rhino Fightcast Podcastu.

"Vrlo je nezgodan i nanijet će puno štete brojnim ljudima. Mislim da će ga Wilder nokautirati. Iz jednostavnog razloga jer se Wilder može kretati i udarati dok se kreće, a Joshua stoji na mjestu i prima teške udarce na rukavice."

"Joshua nema sjajan rad nogu ni pokrete gornjeg dijela tijela. Ni ne koristi dobro kuteve. Sudar s boksačem poput mene koji ima dobar rad nogu, dobro bočno kretanje i dobro koristi kuteve za njega je jednako katastrofi. S obzirom na moje znanje o boksu i teškoj kategoriji, ja sam ga pročavao i prakticirao dugo, dugo godina, ja shvaćam kako pobijediti te momke".

"Pobjediti nekog s njihovim atributima bi bilo teško, ali netko s mojim sposobnostima kretanja, tehnike i vijuganja samo bi ga morao natjerati da promašuje. Kao što smo vidjeli protiv Klička, izgubio se pokušavajući me pogoditi."


"Morate se samo prisjetiti Muhammada Alija i Georgea Foremana - veliki udarač protiv boksača sa sjajnim radom nogu. Mislim da je boks, pogotovo teškaški, šahovski meč. Tu se više radi o borbi mozgova nego o tome tko je brži i jači."


672
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije