Autor: mi
Datum objave: 13.04.2018


Fury: Wilder je trenutno na vrhu, ali i on je vrlo ranjiv

Objava datuma povratka Tysona Furyja (25-0, 18 KO) u ring nova je dobra vijest za tešku kategoriju.

Britanac koji je upao u probleme nakon što je detronizirao Vladimira Klička kao neospornog vladara teške kategorije, vratit će se 9. lipnja u Manchesteru, nakon gotovo tri godine izbivanja.

Na press konferenciji na kojoj je objavio datum povratka i potpis ugovora s promotorom Frankom Warrenom, 'Kralj Cigana' medijima je poručio da od sada priča samo o boksu.


Još uvijek vrlo mlad, 29-godišnji boksač iz Manchestera za povratak se sprema od siječnja.

"Nikad nisam bio u boljoj formi. Tajming, refleksi, sve je bolje nego što je bilo. Ne zezam vas."

"Sve je i dalje tu. Imam 29 godina, dolazim u najbolje godine, jači sam i brži, imam veću mišićnu masu nego ikad. I nikad s više samopouzdanja nisam gledao na konkurenciju."


Tijekom njegovog izbivanja Anthony Joshua je izbio u prvi plan i prikupio pojaseve koju su otišli na različite strane svijeta kada ih je Fury upraznio ili su mu u slučaju IBF-ovog naslova bili oduzeti.

"Moram čestitati momku, ide mu jako dobro. Nadam se da će zaraditi deset puta više novca nego je do sada zaradio. Mene takve stvari ne frustriraju. Ne mogu dočekati da dođem među njih i dokažem da sam najbolji i nakon svog ovog izbivanja."


Fury smatra da je WBC-ov prvak Deontay Wilder 'na vrhu hrpe', ali i dodao da je vrlo ranjiv i da ga je moguće pobijediti.

U svom je stilu dodao da bi se mogao vratiti sad, osvojiti sve pojaseve i umiroviti, no očito, borba za naslov još nije tako blizu.

Promotor Frank Warren izjavio je da su mu potrebne tri do četiri borbe prije nego bude spreman za obračun s najboljima.

Foto: Leigh Dawney

384
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije