Autor: dh
Datum objave: 03.12.2020
Komentari:


Fury ne želi biti nominiran: Ja sam prvak iz naroda i ne trebam nagrade

Kralj Cigana nominaciju je zaslužio pobjedom u veljači protiv Deontaya Wildera kojom je osvojio naslov WBC-ova prvak u teškoj kategoriji

Prije nekoliko dana BBC je objavio nominacije za sportaša godine. Na popisu nominiranih za njihovu nagradu Spoty našli su se WBC-ov boksački prvak Tyson Fury, vozač formule 1 Lewis Hamilton, igrač snookera Ronnie O’Sullivan, Liverpoolov kapetan Jordan Henderson,  jahačica Hollie Doyle i igrač kriketa Stuart Broad.


Kralj Cigana nominaciju je zaslužio pobjedom u veljači protiv Deontaya Wildera kojom je osvojio naslov WBC-ova prvak u teškoj kategoriji. 


Fury ima priliku postati vlasnik nagrade Spoty i biti prvi boksač još od 2007. kada je priznanje dobio Joe Calzaghe. 


No Tysonu nije do nagrade, pa je putem video poruke na Instagramu poručio da ga BBC izbriše s popisa nominiranih, a svojim navijačima poručio da ne glasuju za njega.


- Ovo je poruka za BBC i njihovu Spoty nagradu. Molim vas da me izbrišete s tog popisa. Ja sam prvak iz naroda i ne trebaju mi nikakva priznanja niti nagrade. Znam tko sam i što sam napravio u sportu. Ljubav koju dobivam od ljudi mi znači puno više od bilo kakve nagrade koju mogu dobiti. Svojim fanovima poručujem da ne glasuju za mene - izjavio je Tyson Fury.

Britanska medijska kuća odbila je njegov te objasnila kako su sportaše nominirali stručni ljudi.


151
Kategorije: Zanimljivosti
Tagovi: Boks, Tyson Fury, Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije