Autor: mi
Datum objave: 10.06.2019


Fury: Joshua je pokazao sve znakove slabosti koje borac nikad ne bi smio pokazati

Anthony Joshua prima dosta kritika sa svih strana nakon gubitka naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

29-godišnji Britanac u Madison Square Gardenu je izgubio od Andyja Ruiza prekidom u sedmoj rundi i postao prvi od trenutnog velikog trojca teške kategorije (Fury, Wilder) koji je doživio poraz.


Prije nego je borba okončana Joshua je četiri puta završavao na podu.

On je prvi rušio Meksikanca u trećoj rundi, ali se do isteka iste on našao dva puta u nokdaunu. Ruizu je to bilo prvi put u profesionalnoj karijeri da je bio na podu.

"Budući sam ja majstor mentalnih igara i onaj koji mentalno nadjača psihologe i tip koji je doktoru psihologije Vladimiru Kličku održao predavanje, vidio sam slabost u Joshuinu stanju uma" izjavio je Fury za Talk Sport.


Doduše Fury je izostavio dio da je on otkazao revanš s Kličkom zbog depresije i problema s kokainom i alkoholom.

"Kad je išao prema ringu izgledao je kao da je želio biti bilo gdje drugdje, bilo što osim boksa te večeri. Pogodio ga je u trećoj rundi, svakome se može dogoditi. Nije sramota pasti, ali je stvar u tome da je on na neki način već tada prihvatio poraz" 


"Način na koji je pao u sedmoj rundi govori da je želio pasti više nego je to bilo zbog udaraca. Izgledalo je kao da skače na pod, a to je istinski znak nekoga tko se ne želi ustati i boriti."


"Slabost vidim zbog načina na koji se poraz dogodio. Kad je Muhammad Ali izgubio svoju prvu borbu s Joeom Frazierom za naslov u teškoj kategoriji on je izgubio dobru borbu nakon 15 rundi."

"Nije stvar u tome da ste izgubili borbu, stvar je u načinu na koji ste izgubili. A činjenica je da se on nije htio nastaviti boriti, njegov govor tijela govorio je da mu je dosta. Andy Ruiz je u drugom kutu podigao ruke i prije nego mu je sudac odbrojao zato jer je znao. Joshua je ispljunuo gumu i pokazao sve znakove slabosti koje borac nikad ne bi smio pokazati."

Fury je završavao na podu protiv Stevea Cunninghama, Nevena Pajkića i dva puta protiv Wildera. U svim slučajevima se podigao i odradio meč do kraja. Cunningham ga je rušio u drugoj rundi, ali 'Kralj Cigana' je nokautirao njega u sedmoj. Iako je bio dva puta bio u nokdaunu protiv Wildera većina se slaže da je trebao uzeti Amerikancu WBC-ov pojas. Nakon remija u prvom meču revanš se očekuje nagodinu.


U meču s Nevenom Pajkićem našao s ena podu u drugoj rundi, ali je završio protivnika u trećoj.
Foto: Boxing Scene
935
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije