Autor: mi
Datum objave: 11.09.2019


Fury: Joshua griješi što gubi na težini. Ne možete bika pretvoriti u trkaćeg konja

Anthony Joshua odlučio je izgubiti nešto mišićne mase uoči revanša s Andyjem Ruizom.

Bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji neki već duže vremena kritiziraju zbog prevelikih mišića koji mu smanjuju pokretljivost i kondiciju, ali neupitno donose razornu snagu.


Čini se da je AJ poslušao te glasove i na promotivnim snimkama uoči revanša s Meksikancem 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji djeluje dosta mršaviji.


29-godišnji Britanac u lipnju je u New Yorku doživio prvi poraz u karijeri i ostao bez WBA, WBO, IBF i IBO pojaseva. Iako je on prvi rušio Ruiza do prekida u sedmoj rundi četiri je puta završavao na podu.


Joshua je u profesionalce ušao sa 104.3 kilograma, a najviše je imao 115.2. Za borbu s Ruizom bio je na 112 kilograma.


Tyson Fury misli da je Joshua donio pogrešnu odluku. Smatra da se ne bi trebao fokusirati na mršavljenje kako bi bio pokretniji već se fokusirati na svoje jake strane i popravljanje pukotina u obrani.


"Vidim da je izgubio na težini, čuo je da ljudi govore da nosi previše mišića" izjavio je Fury za BT Sport.


"Ne možete bika pretvoriti u trkaćeg konja. Ne ide to tako. Trkaći konj ne može vući vagon ili teški teret. Ako imate velikog, snažnog konja i skinite mu mišiće i stavite ga da vuče ista kola s teškim teretom koja je vukao prije on to neće moći."


"Mislim da su odlučili skinuti kilograme kako bi se mogli puno kretati. To ne možete izvesti kroz jedan trening kamp, to je životni vijek treninga, Vidjeli smo da je Tony Bellew to pokušavao raditi protiv Oleksandra Usyka. Pokušavao je kopirati moj stil, ali nakon osam rundi su mu otišle noge. To funkcionira, to je učinkovito. Ja sam s tim bio uspješan 29 puta za redom, ali to ne možete naučiti preko noći."


"Obično kada u kampu iskušavate nove stvari i trenirate ih u dvorani 10 ili 12 tjedana, za vrijeme borbe kada vas uzdrmaju ili se umorite vratite se odmah onome što ste znali od prije. Vidio sam to puno, puno puta. Po mom mišljenju čim stane punom nogom na pod i počne uzvraćati izgubit će."


"Bilo bi drugačije kad bi mogao boksati prednjim direktom i kretati se 12 rundi, što nisam nikad vidio da radi, ni u amaterima ni u profesionalcima. To je za teškaša jako teško. U jednom trenutku će morati stati i boriti se. A ako planira bježati od Ruiza koristeći prednji direkt on jednostavno nema dovoljno dobar rad nogu za to. Radi na onome u čemu si dobar. Pojačaj obranu, kreni naprijed i razbij ga."

2218
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije