Autor: mi
Datum objave: 08.01.2020


Fury ismijao ideju WBO-a o borbi s amaterskim prvakom svijeta

Tyson Fury ismijao je ideju predsjednika WBO-a o borbi s Bakhodirom Jalolovom (6-0, 6 KO).

Paco Valcarcel je odgovorio na tweet promotora Loua DiBelle: “201 centimetar visoki teškaš s njegovom brzinom i snagom ima neograničeni potencijal. Veliki Uzbekistanac Bakhodir Jalolov će uskoro biti veliki problem za tešku kategoriju uskoro”.

“Voljeli bismo da se bori s momcima poput Tysona Furyja” odgovorio je predsjednik WBO-a.Fury je ismijao ideju prvo napisavši doslovno: Ha, ha.

Zatim je izrazio i nezadovoljstvo time što je Oleksandr Usyk preuzeo njegovo mjesto na vrhu ljestvice izazivača.


“Možda bih vas slušao da me niste maknuli s 1. mjesta WBO rankinga i na moje mjesto stavili nekog klošara lakoteškaša s jednom borbom u teškoj kategoriji. Tada bi možda mogli nešto reći.”


WBO ima pravilo da prvacima koji se podižu u kategoriju iznad odmah dozvoli borbu za naslov u novoj kategoriji i u slučaju Usyka nije napravljena nikakva iznimka. Istu je priliku iskoristio i Furyjev prijatelj Billy Joe Saunders, koji je bio WBO prvak u srednjoj kategoriji i čim se podigao borio se za upražnjeni naslov u supersrednjoj kategoriji,


Valcarcel je objasnio da je razlog tome bio i to što Fury već ima dogovorenu borbu s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom.

„Šampione puno te poštujemo, ali nisi dostupan... to je razlog zbog kojeg te WBO maknuo s ljestvice. Usput šampione, sretno” napisao je Valcarcel.

25-godišnji Jalolov je bio sjajan na AIBA svjetskom prvenstvu prošle godine u Ekaterinburgu gdje je osvojio zlatnu medalju u superteškoj kategoriji. Uzbekistanac se za prvenstvo vratio iz profesionalne konkurencije. Kao profesionalac je debitirao u svibnju 2018. i trenutno je na 6-0, a sve dosadašnje borbe je završio prije 5. runde i sve je mečeve odboksao u Americi. 


Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. stigao je do četvrtfinala gdje ga je zaustavio Joe Joyce.

 2687
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury
Najpopularnije
Najnovije