Autor: mi
Datum objave: 03.12.2018


Fury i njegov tim zahtijevat će od WBC-a da odmah naredi revanš s Wilderom

Promotor Tysona Furyja i British Boxing Board of Control podnijet će žalbu WBC-u u vezi bodovanja borbe s Deontayom Wilderom.

Meč u Los Angelesu zavrpio je bez pobjednika podijeljenom odlukom sudaca čime je Wilder osmi put obranio WBC-ov naslov u teškoj kategoriji.

Fury je dva puta završavao u nokdaunu u meču u kojem je uvjerljivo nadboksao branitelja naslova. Suci su borbu bodovali 115-111 za Wildera, 112-114 za Furyja i 113-113.


"Razgovarao sam s Charliejem Gilesom, predsjednikom British Boxing Board of Controla (nadležno tijelo za boks u Britaniji, op.a.) i oni će zajedno s nama pisati WBC-u i tražiti da vide što se događalo i tražiti da narede revanš" izjavio je promotor Frank Warren.


Vjerojatno je glavna ideja ove žalbe da WBC  odmah naredi revanš, jer je za borbu bila nadležna Sportska komisija Kalifornije.

"Meksički sudac (Alejandro Rochin 115-111 za Wildera) je pogrešno vidio borbu. Iskreno mi je žao Tysona. Pokraden je i to nije u redu."


Sam Fury je također skrenuo pozornost na sudačko bodovanje meča s nevjerojatnih 115-111 za domaćeg boksača.

"Vrlo sam zadovoljan borbom, ali i da nisam dvaput završio u nokdaunu, na jednoj sudačkoj kartici bih izgubio u svakom slučaju, tako da tom čovjeku treba doživotno zabraniti da radi u boksu jer očigledno ne zna suditi."


"Nisam vidio goru odluku u životu. Ne znam koju su borbu ti suci gledali. Tip koji mu je dao 115-111 ne znam što je on gledao. Nije prvi put da se ovo događa. Ovo je jednako loša odluka kao prva borba između Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda, ali tko sam ja da išta kažem? Ja sam samo borac, ja nisam sudac."


"Meni i Wilderu ne  možete išta zamjeriti, dali smo sve od sebe. Ali, zbog ovakvih stvari boks dolazi na loš glas."Cro Ring borbu je bodovao 114-112 za Furyja.
Foto: Boxing Scene

551
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije