Autor: mi
Datum objave: 14.08.2019


Fury: Da je Wilder bio na Schwarzovom mjestu isto bi završio

Tyson Fury (28-0-1, 20 KO) primio je dosta kritika na račun izbora sljedećeg protivnika.

Nakon što je u lipnju u svojoj prvoj borbi u Las Vegasu u drugoj rundi zaustavio prethodno neporaženog Nijemca Toma Schwarza, 31-godišnji Britanac 14. rujna u Las Vegasu će boksati protiv Otta Wallina (20-0-1NC, 13 KO).

Iako je 197 centimetara visoki Šveđanin kao i Schwarz uoči borbe s Furyjem neporažen i rangiran je na 6. mjestu WBA i 10. mjestu IBF-ive ljestivce izazivača u teškoj kategoriji, te brojke mogu zavarati jer se opak radi o boksaču bez značajnih pobjeda.


Fury ništa ne želi prepustiti slučaju uoči revanša s Deontayom Wilderom planiranom za veljaču iduće godine, jer bi eventualnim porazom ostao bez velikog meča za naslov WBC-ovog prvaka.


Njegov trener Ben Davison izjavio je da su poslali ponudu Alexanderu Povetkinu, ali da se on odlučio za meč s Tysonovim rođakom Hughiejem Furyjem i da je izbor onda pao na Šveđanina.

“Wilder je odradio izuzetan posao u svom životu i boksačkoj karijeri. Ali, ako ne može pobijediti čovjeka koji tri godine nije bio u ringu i svakog je dana zlostavljao svoje tijelo onda nema šanse da će me pobijediti ikada” kaže Fury.

“Za revanš moram promijeniti svoj stil što je u redu. Sada sam bolji, jači. Definitivno ću nokautirati Wildera” rekao je Britanac koji je trening kamp za Wallina dočekao u solidnoj formi i nije morao početi pripreme skidanjem kilograma.

„Da se Wilder u lipnju borio sa mnom umjesto Schwarza završio bi isto.”

„Drago mi je što ću se vratiti u Las Vegas. Uživao sam u svojoj posljednjoj borbi ovdje i u T-Mobile Areni ću prirediti šou. Otto Wallin je borac rangiran na ljestvicama svjetskih federacija i visok je, a to je nešto što smo tražili sada kada je revanš s Wilderom iza ugla. Uz to je i ljevak što nosi svoje prepreke, ali ću se potpuno koncentrirati na posao jer mora doći do revanša s Wilderom.”

Posvetio je komentar i Anthonyju Joshui.

“Ljude ne zanimaju poraženi borci. To smo vidjeli na primjeru AJ-a i Ruiza. On je bio ta divna, velika stvar isklesana od mramora koju je onda nokautirao debeli tip. Svi su poslije pričali kako je tog isklesanog tipa prebio neki mali debeli. I više ga nitko ne voli. Balon je pukao. To je klišej. Kad vas izudaraju to nikoga ne zanima zato jer svi vole pobjednike. A kad više nisi pobjednik nema više ni pičke za tebe!”
564
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije