Autor: mi
Datum objave: 10.07.2017


Franku Miru odobren odlazak iz UFC-a

Dvostruki UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Frank Mir dobio je traženi otkaz iz UFC-a.

38-godišnji Amerikanac trenutno je pod suspenzijom zbog pada na doping testu. Mir je već neko vrijeme tražio raskid ugovora s vodećom MMA organizacijom. Dogovorio se s UFC-om da se neće boriti za nikog drugog do isteka suspenzije.

"Službeno više nisam član UFC-a. Napokon sam otpušten, službeno je. Ali, postavili su nekoliko uvjeta. Budući USADA nema autoritet izvan UFC-a, znaju da kad me otpuste mogu raditi što hoću. Dio kompromisa kako se ovo ne bi više razvlačilo je moj pristanak da čekam do travnja kada će suspenzija završiti. U principu da ne kažem veliko jebi se USADA-i."


Mir radi kao komentator za rusku promociju ACB i priznaje da je blizu dogovoru s njima, ali napominje da još s nijednom promocijom nije dogovorio uvjete.

Mir (18-11, 16-11 UFC) je u UFC-u proveo više od 15 godina i odradio 27 borbi. 2004. pobjedom protiv Tima Sylvije postao je prvak u teškoj kategoriji, a 2008. protiv Minotaura osvojio je privremeni naslov. Još se dva puta borio za pojas - protiv Brocka Lesnara i Juniora Dos Santosa. 2010. nokautirao je Mirka Filipovića. Poslije poraza od Marka Hunta u ožujku 2016. bio je pozitivan na doping testu i suspendiran je na dvije godine.752
Kategorije: MMA
Tagovi: Frank Mir
Najpopularnije
Najnovije