Autor: mi
Datum objave: 08.11.2019


Filipi uoči trećeg meča u tri dana: Dođite me podržati na putu do pobjede na zagrebačkom Grand Prixu

Toni Filipi za naslov pobjednika zagrebačkog Grand Prixa morat će ostvariti treću pobjedu u tri dana.

Poslije četvrtfinalne pobjede nad Nijemcem Reishenhauerom, prvak Hrvatske u kategoriji do 91 kilograma do finala je došao teško izborenom pobjedom protiv Husseina Ishaiasha.


Jordanac je u ringu opravdao svoju reputaciju. Riječ je o četvrtfinalistu superteške kategorije Olimpijskih igara u Riju 2016. U Brazilu je eliminirao Rumunja Mihaija Nistora koji ima pobjede protiv Anthonyja Joshue i Filipa Hrgovića, prije nego ga je zaustavio kasniji olimpijski pobjednik Tony Yoka.


Na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji također je došao do četvrtfinala, ali u teškoj kategoriji.

„Zaista je snažno krenuo naprijed, a ja sam se opustio tek kasnije. Pogodio me u potiljak udarcem otvorenom rukavicom. Budući je riječ o nedozvoljenom udarcu u potiljak mislio sam da će mu sudac odmah oduzeti bod, ali je pustio jer je valjda bilo u žaru borbe. Uspio sam preokrenuti meč, ali on je potvrdio zašto je bio peti na Olimpijskim igrama i u četvrtfinalu zadnjeg svjetskog prvenstva” izjavio je Filipi nakon meča za Cro Ring.

Filipi se u finalu bori s Ukrajincem Dmitryjem Galaganom. 20-godišnji Galagan je bivši juniorski prvak ukrajine i osvajač bronce s europskog juniorskog prvenstva 2016. godine.

„Finale će mi biti treći meč u tri dana. Mom protivniku će biti drugi tako da će biti svježiji, ali nema veze navikao sam na to i bit ću spreman. Naravno, svi ste pozvani da nas u subotu navečer dođete podržati. Znam da će moji prijatelji i kolege iz Gladijatora biti na tribinama boksačkog centra.”

Filipijev trener Tomo Kadić iz kuta je pratio dramatičnu borbu.


„Skoro sam poginuo” rekao je Kadić.

„Više sam lud od tih udaraca otvorenom rukavicom. Takvi krošei završavaju u potiljku što je ne samo nedozvoljeno već i vrlo opasno jer se ne možete obraniti od njih.”


„Očekivali smo da će Jordanac biti jak. To je pokazao i na zadnjem svjetskom prvenstvu na kojem je pobijedio Talijana Aziza Mouhiidinea koji je pobijedio Tonija u finalu prvenstva Europske Unije. Nabio je tempo od početka, gurao naprijed, koristio se i prljavim potezima, ali smo mi u drugoj rundi promijenili stil borbe i nakon što smo ušli u blisku borbu meč je krenuo na našu stranu. Dobro sam vidio Tonijev desni aperkat u drugoj rundi koji je promijenio tijek meča. Znao sam da tu moramo zagristi, a zatim je on dobio i javnu opomenu zbog ponovljenih udaraca otvorenom rukavicom. Ishaiash je fizički pao u trećoj rundi i došli smo do pobjede.”


„Mi smo spremni za finale. Poslije svjetskog prvenstva namjerno smo spustili formu kako bi se mogli tempirati za najvažnije natjecanje za nas, a to su olimpijske kvalifikacije u ožujku iduće godine. Mi i dalje treniramo dva puta dnevno, ali nešto nižim intenzitetom. Zadovoljni smo ovim ishodom, ali vjerujem da ćemo sutra biti još zadovoljniji.”

613
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Toni Filipi
Najpopularnije
Najnovije