Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 27.05.2018


Filipi pobijedio Babića u finalu Prvenstva Hrvatske, Cetinić najbolji borac

Toni Filipi naslijedio je brata Bepa na mjestu prvaka Hrvatske u teškoj kategoriji.

U finalu održanom u Zagrebačkom boksačkom centru Gladijatorov boksač jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Alena Babića.

Leonardov boksač tražio je blisku borbu od samog početka što mu Filipi nije dozvoljavao radeći prednjom rukom kojom je zaustavljao Babića, pripremao  udarce za desnicu i kažnjavao protivnika. Babić radi pritisak i u drugoj rundi, ali Filipi se ponovno vrlo dobro kretao i pogađao. Uporni Babić nije se predavao ni u trećoj rundi u kojoj je nekoliko puta dobro pogodio, ali je Filipi završnom serijom potvrdio pobjedu.Najbolji boksač prvenstva bez sumnje je Petar Cetinić. Član BK Lokomotiva prvo je u sjajnom polufinalu eliminirao prošlogodišnjeg prvaka Marka Zeljka, da bi u još jednoj odličnoj borbi u finalu podijeljenom odlukom svladao Mihaela Jugovića. Cetinić je protivnika rušio u trećoj rundi i pobjeda je zaista morala biti jednoglasna, ali su dvojica sudaca mislili drugačije.
U finalu superteške borila su se dvojica boraca s naslovima državnog prvaka u kick boksu.
Marko Milun obranio je naslov protiv Tomislava Čikotića. Pametnom taktikom prve dvije runde držao je uspješno Čikotića na distanci, kontrirao i nije dozvoljavao krupnijem Splićaninu da priđe blizu. U trećoj rundi Čikotić je uspio zadati nekoliko opasnih udaraca, ali Leonardov boksač zasluženo je zadržao titulu prvaka.


Leonardo je najuspješniji klub s tri osvojena seniorska zlata. Erik Pijetraj treću je godinu zaredom prvak u poluvelteru, dok je Mladen Sobjeslavski koristeći sličnu taktiku kao i Milun svladao hrvatskog Ukrajinca i bivšeg WBC-ovog Youth prvaka Vasyla Klyusu.


Damir Plantić obranio je nalsov u poluteškoj kategoriji. Boksač Sesveta svojom tehnikom uspio je ukrotiti inače agresivnog Lea Cvetkovića i proglašen je za najboljeg tehničara.

Ove godine na prvenstvu se nije bokslao u kategoriji do 56, već do 52 kilograma. U sudaru boksača riječkih klubova Luka Klarić dvojbenom odlukom pobijedio je Ivana Eltera.


Matteo Komadina bez finalne borbe postao je prvak države u kategoriji do 60 kilograma.Prvenstvo Hrvatske 2018.:


-52 kg: Luka Klarić def. Ivan Mario Elter (jednoglasna odluka sudaca)
-60 kg: Matteo Komadina def. Damjan Herljević (bez borbe)
-64 kg: Erik Pijetraj def. Boris Martinović (jednoglasna odluka sudaca)
-69 kg: Petar Cetinić def. Mihael Jugović (podijeljenaodluka sudaca 3:2)
-75 kg: Mladen Sobjeslavski def. Vasyl Klyusa (jednoglasna odluka sudaca)
-81 kg: Damir Plantić def. Leo Cvetković (jednoglasna odluka sudaca)
-91 kg: Toni Filipi def. Alen Babić (jednoglasna odluka sudaca)
+91 kg: Marko Milun def. Tomislav Čikotić (jednoglasna odluka sudaca)Foto: Cro Ring

2254
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Alen Babić, Toni Filipi, Damir Plantić
Najpopularnije
Najnovije