Autor: mi
Datum objave: 29.10.2019


Filipi, Milun, Pratljačić i Plantić na vrlo jakom Grand Prixu Zagreb

Od 7. do 9. studenog održava se Grand Prix Zagreb 2019.

Međunarodni turnir za boksače i boksačice održat će se u boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu, a ulaz na mečeve je slobodan.

Do sada su već prijavljeni boksači iz cijelog svijeta.

Naravno nastupaju i najbolji hrvatski amateri i prvaci poput teškaša Tonija Filipija, Zvonimira Rebolja, superteškaša Marka Miluna i Luke Pratljačića, te poluteškaša Luke Plantića i Mateja Uremovića.
 

U kategoriji do 75 kilograma gdje su hrvatski prvak Mladen Sobjeslavski i viceprvak Luka Lozo nastupa i europski prvak do 22 godine iz 2018. Ukrajinac Oleksii Tokarchuk.


U teškoj kategoriji nastupa i četvrtfinalist posljednjeg svjetskog prvenstva u Rusiji Jordanac Hussein Ishaish koji je i četvrtfinalist Olimpijskih igara u Riju. Ishaish je bio i nositelj jordanske zastave na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara. U osmini finala je pobijedio Rumunja Mihaia Nistora, a u četvrtfinalu ga je zaustavio kasniji olimpijski pobjednik Tony Yoka.Tu je i trećeplasirani s europskog prvenstva za mlađe seniore Ukrajinac Dmytro Galagan.

Iz susjedne BIH dolaze superteškaš Dušan Veletić, teškaš Elvir Šendro, poluteškaš Radenko Tomić, velteraš Adem Fetahović, te Haris Mešanović u kategoriji do 63 kilograma.

Uz Marka Zeljka i Petra Cetinića na turniru do 69 kilograma je i osvajač bronce sa svjetskog juniorskog prvenstva 2018. Jordanac Bader Osman Majed Samreen.

U konkurenciji u kategoriji do 63 godine uz Dominika Gubu i Besnika Oracu su boksači iz Finske, Šri Lanke, Ukrajine, Jordana i BIH.


Žene će boksati u kategorijama do 60 i 64 kilograma, a boje Hrvatske će braniti Sara Beram i Maja Šarić, a protivnice im stižu s Novog Zelanda, Šri Lanke, te iz Jordana, Mađarske i Italije.

1385
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Plantić, Toni Filipi, Luka Pratljačić, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije