Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 08.11.2019


Filipi i Plantić u finalu zagrebačkog Grand Prixa

Toni Filipi i Luka Plantić izborili su finale zagrebačkog Grand Prixa.

Nakon što je u četvrtfinalu eliminirao Nijemca Erika Reishenhauera, Toni Filipi

u vrlo teškom meču polufinala u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu je svladao Husseina Ishaisha podijeljenom odlukom sudaca (3:1).Jordanac, koji je osvojio peto mjesto na Olimpijskim igrama 2016. godine i stigao do četvrtfinala posljednjeg svjetskog prvenstva, žestoko je otvorio meč. U prvoj je rundi rušio prvaka Hrvatske nedozvoljenim udarcem otvorenom rukavicom. Sudac je sukladno pravilima brojao Filipiju, ali se to brojanje nije računalo kao nokdaun.


Filipi je u drugoj rundi počeo više pogađati, a Jordancu je oduzet bod zbog ponovljenih udaraca otvorenom rukavicom. Ishaiash je fizički malo pao u trećoj rundi i Filipi je došao do finala pred domaćom publikom.

Za naslov pobjednika Grand Prixa Zagreb u subotu će se boriti protiv Ukrajinca Dmitrija Galagana koji je podijeljenom odlukom sudaca (3:2) svladao Rusa Timura Mukhamedzyanova.

Lukas Plantić  u finalu je poluteške kategorije. 


Trostruki prvak Hrvatske u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca eliminirao Slovenca Kevina Dornika. Slovenac je imao brojanje u prvoj rundi nakon Plantićevog desnog swinga. Dornik je u lipnju na Slovenia Openu izgubio od Lukinog brata Damira Plantića.

Plantić se u finalu bori s Ukrajincem Maximom Kotsom koji je s 3:2 pobijedio vrlo dobrog Jordanca Odanija Al Hindawija.

Jordan je u Zagreb stigao s vrlo jakom reprezentacijom što se moglo vidjeti i u polufinalu veltera u kojem je Ahmad El Matbouli s 4:1 eliminirao Petra Cetinića. U finalu će se boriti s Rusom Ilijom Shakirovim.

Sara Beram Kos zbog loma šake morala je otkazati polufinalni meč s Talijankom Valentinom Alberti.


U finalima je još jedan hrvatski boksač. Luka Pratljačić u završnici superteške kategorije sastaje se s Jordancem Samijem Nout Kayserom.

Nagradni fond turnira je 16 000 eura. Pobjednik dobiva 1000, finalist 500, a polufinalisti 250 eura.

Prijenos finalnih mečeva Grand Prixa Zagreb možete pratiti uživo na Sportskoj Televiziji u subotu od 20 sati.


Foto: Cro Ring


523
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Luka Plantić, Toni Filipi
Najpopularnije
Najnovije